Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизборните обещания = лов за гласове /обновено/

| обновено на 04.04.21 в 16:03

В Балчик хората не очакват от следващите управляващи генерални промени, но желаят да се следва европейската линия, която държавата е подела, да се намали корупцията, породена от тежката администрация, искат и по-справедлива съдебна система.

Кореспондентът ни  Албена Иванова събрав анкета  обещанията и очакванията по избори.  Да се изпълнят обещаните инвестиции в инфраструктура, повече свобода  и подкрепа за малкия бизнес.

Чуйте цялата анкета на Албена Иванова:


Даден е ход на изборния ден в Балчик. 40 секции отвориха днес, за да могат 17 500 избиратели да упражнят правото си на глас. От администрацията съобщиха, че на места има членове, които не са се явили навреме, но навсякъде има кворум.  Две от 22 машини за гласуване не работят – едната е в секция в Оброчище, а другата в № 13 - гр. Балчик, ул."Дунав" № 16.

148избиратели в община Балчик са пациентите, включени в избирателните списъци. Секции са обособени в лечебните заведения в общината – Тузлата, общинската болница, в Албена. С подвижна кутия ще гласуват тези, настанени в ковид секторите на балчишката многопрофилна и психиатрична болница Карвуна.  23 са тези, пожелали да гласуват чрез подвижна избирателна кутия, защото са под задължителна карантина.

Първата избирателна активност ще се обобщи към 10.00 часа. Изборният ден продължава до 20,00 ч., като може да бъде удължен, ако има чакащи пред секция.

В 20 секции в община Балчик ще може да се гласува машинно- в 13 градски секции, а също и в по-големите села - Гурково, Кранево, Ляхово, Оброчище (в едната от двете секции)

В секциите се следи за дистанция между избирателите, за правилното поставяне на маски от гласуващите и ще извършва дезинфекция в общите части на сградите.

На видно място са кандидатските листи – общо 30 с 205 кандидати, които щ есе борят за шест места в Парламента (само за сравнение, през 2017 сме избирали сред 18 листи със 138 кандидати от 8 МИР Добрич).

Три секции са пригодени за хора с увредено зрение и затруднено придвижване– първа в Мелницата, девета – в детската ясла в ЖК Балик и 14-а -  в читалище Васил Левски в Балчик. Чрез администрацията се осигурява транспорт за тези, които искат да гласуват и имат нужда от помощ на дежурните телефони – 0579 7 10 55 и 0579 7 1071. 

Забранява се продажбата и употребата на алкохолни напитки на обществени места в община Балчик до 08.00 часа на 05.04.2021г.

В изборния ден дежурен прокурор в Балчик е Цветелина Куманова, сл.тел: 0579 72211, факс: 0579 72334 , e-mail: rp_balchik@prb.bg , ts_kumanova@dob.prb.bg


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОбС-Варна утре решава ще има ли нови правила за ел. тротинетките и по-високи тарифи на такситата

Общинският съвет се събира на редовно заседание в четвъртък – 25 април, в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Съветниците ще определят кои ще са тазгодишните носители на награда „Варна“ в сферата на културата, науката и образованието. За престижното отличие са номинирани общо 30 личности и..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Безплатна винетка за хората с увреждания с електрически автомобили

Хората с увреждания ще могат да получават безплатна винетка при ползване и на електрически автомобили с мощност на мотора до 160 конски сили, предаде БНР. Това решиха депутатите, приемайки на две четения промени в Закона за пътищата, предложени от "Възраждане".  Досега от възможността за освобождаване от винетна такса се възползваха притежателите на..

публикувано на 24.04.24 в 18:52

23 партии и 11 коалиции са подали документи за вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа днес, предаде БНР. Всички, подали документите си в срок, ще бъдат регистрирани от ЦИК в условията на така..

публикувано на 24.04.24 в 17:52

Бивши офицери от службите за сигурност във Варна искат реформа в системата

Варненската асоциация „Сигурност“, която е новосформирана от бивши офицери от службите за сигурност в града, иска повече експертност и консултативни съвети към институциите по проблемите на сигурността. Председателят на организацията Марин Черкезов посочи, че той и останалите му колеги искат да помогнат на ръководството на града. Павлин Павлов,..

публикувано на 24.04.24 в 16:23

Евакуация на населението и производство на стоки при криза обсъждаха във Варна

Производството на стоки, логистиката, евакуацията на граждани, планиране на ресурсите са важни теми, за които трябва да сме подготвени при евентуална криза. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев, който откри Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка. Участието в овладяването и преодоляването на последиците от бедствия, както и..

публикувано на 24.04.24 в 16:11
Община Балчик

Общинският съвет в Балчик заседава в четвъртък

Решението за избор на ликвидатор на общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево" се връща за ново обсъждане от областния управител на Добрич с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този четвъртък вносителят Виктор Лучиянов ще внесе точката..

публикувано на 24.04.24 в 15:47

Рибари от Бургас протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Рибарски сдружения от Южното Черноморие протестираха пред Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида. Тя влиза в сила от 1 май, а мотивите са, че популацията им е застрашена.  Уловът на бяла мида е намалял с 60 %, ИАРА с предложение за тримесечна забрана Близо 100 представители на..

публикувано на 24.04.24 в 15:28