Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 8 април с Валерия Василева

Онлайн на училище
Снимка: Веселина Киричева, Радио Варна

Окръжната прокуратура в Добрич разследва случай на побой над кмета на село Белгун, община Каварна, Благомир Станев, в нощта на изборите за нов парламент.

8 април е Международният ден на ромите - интервю с Кирил Станев, председател на Мешерето в село Слънчево, Варненско. 

Учениците се връщат в клас по график за присъствени учебни занятия- коментар на психолога Цвета Стоянова за последиците за децата от принудителната социална дистанция.

Актуална информация за епидемиологичната обстановка и за анти-ковид ваксините във Варна и областта от редовния брифинг на Регионалната здравна инспекция.

Постановката "Ако Фройд беше индиец" донесе "Златен кукерикон" на Държавен куклен театър - Варна.

Фалшивите новини за пандемията и как Европейският съюз се бори с тях.

Ясен Бонев - състезател по плуване на клуб „Астери“, спечели онлайн анкетата "Спортист на Варна" за месец февруари.

Ангелски криле от стомана в памет на загиналите мотоциклетисти вече се издигат на панорамната площадка по пътя за квартал "Галата" във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 7 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Добро утро в Международния ден на радиото и телевизията. Екипът ни тази сутрин – Венци, Сашо и Дима. Честит празник на всички радио- и тв-хора, сред които сме и ние. Радиото е мерилото ни за истина, справедливост и обективност. Радиото е отговорност и личен избор. И в същото време сутрешната ни доза адреналин, сладко-горчивото ни кафе,..

публикувано на 07.05.21 в 06:00
Гергьовска люлка в Добрич

НА СВЕТЛО на 6 май с Валерия Василева

На Гергьовден гостуваме във варненското село Доброглед, където отглеждат стари и редки породи овце, благодарение на фермата на ветеринарния лекар Данаил Николов. Военноморските сили отбелязаха във Варна празника на българската армия с тържествен ритуал и динамични  демонстрации с участието на военнослужещи от Морския специален разузнавателен..

публикувано на 06.05.21 в 12:27

НОВИЯТ ДЕН на 6 май с Иван Барбов

Защо денят, в който почитаме Свети Великомъченик Георги Победоносец, е втори храмов празник на „Свети Атанасий“? На Гергьовден ще ви срещнем с отец Георги Великов, иконом на Храм „Свети Прокопий Варненски“. След 8:30 часа ще ви заведем и до село Езерово за да разберем как отбелязват празника там. Ще ви запознаем с най-новата..

публикувано на 06.05.21 в 05:47
Изворът Утуля край с. Аспарухово

НА СВЕТЛО на 5 май с Валерия Василева

Ще посрещне ли България руски туристи през летния сезон - коментар на представители на хотелиерския бранш. Ирина и Сергей Михаилини се преселват от Москва във варненското село Равна гора  преди четири години  и създават ферма за щрауси. В Балчик започва изграждането на приют за безстопанствени кучета като част от програма за овладяване..

публикувано на 05.05.21 в 13:43
Алепу

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 май

Морските новини: Части от крайбрежните зони във Варна, Каварна и Шабла са посочени като примери за лошо поддържани обекти в Морския пространствен план на България за периода 2021-2035 година. Това установи проверка на РВ. В плана е записано следното: „Примери за негативна оценка на състоянието на морски обекти поради лоша поддръжка са:..

публикувано на 05.05.21 в 08:16

НОВИЯТ ДЕН на 5 май, сряда

Защо празникът на винишкия храм „Св. Атанасий“ се превръща в празник с панаир през годините?   Старото име на кв. "Виница" е Кестрич. След Освобождението от 100 къщи 12 са били български, останалите – гагаузки. Сега кварталът е част от район Приморски, който е третият по големина район в България по брой на населението, след Люлин и Младост в София...

публикувано на 05.05.21 в 05:59
agneta

НА СВЕТЛО на 4 май с Мариела Димитрова

Христос воскресе! Надеждата и вяра в доброто, които носи празникът на празниците, ще са насловът и на днешното предаване с екип Иван Тасев, Доротея Николова и Мариела Димитрова. Започваме от пасището край село Искър, където за животновъдството ще поговорим с овчаря Атанас Ангелов и овцевъда Димитър Димитров. Как се гледат стотици агнета и овце..

публикувано на 04.05.21 в 11:06