Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Борисов: Няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет

Снимка: Facebook /Бойко Борисов

Звучи нескромно, но по-подготвен човек от мен няма. Не случайно сме първа политическа сила. Много хора държат да съм аз, но винаги съм считал, че обединението прави силата. Аз няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет, който ще бъде предложен от ГЕРБ. Ще бъде предложен друг кандидат. Това заяви във Велико Търново Бойко Борисов.

Не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две. Аз ще предложа друг министър-председател с много европейска, НАТО-вска ориентация, заяви Борисов. Имаме една седмица по Конституция да съставиме кабинет, продължи той.

Ще останат и стари министри, ще има и нови, добави той и отказа да отговаря на повече въпроси по темата.

Той призова към отговорност и другите партии в парламента.

На въпрос дали предложението за премиер ще е Томислав Дончев, Борисов отговори категорично "не" и допълни: не, че не заслужава. Нека да получим мандата, много сериозно ще се отнесем, заяви Борисов.

Нали досега бяхме на избори - те бяха честни, прозрачни, за какви избори говорите? Харчете си парите тогава, обърна се Борисов към журналистите, попитали го дали е готов за нови избори. Той припомни, че никой не оспорва резултатите от вота.

Запитан дали ще има промени в ръководството на ГЕРБ, Борисов каза, че има градове, в които резултатите от изборите не го удовлетворяват, визирайки София, Стара Загора и Бургас.

Милиарди инвестиции се направиха в София - метро, автобуси, тролеи, тангенти и какво ли не. В Стара Загора няма нещо нанаправено или Бургас, коментира той и добави: По никакъв начин не съм свалил доверието нито от Йорданка Фандъкова, нито от Митко Николов, но там резултатите ще се анализират и трябва да се отговори на въпрос защо. Ще направим анализ, може би не сме показали достатъчно. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Горящи пластмаса, текстил и гуми задимиха Девня в събота

Изгаряне на балирани пластмасови опаковки, балирани текстилни и кожени отпадъци, излезли от употреба гуми и метални варели са предизивкали задимяването над Девня в събота. Пожарът е възникнал в част от имота с площ от около 3 дка, отдадена под наем на фирма „Бренд Свят 2017“ ЕООД, която притежава Регистрационен документ за дейности по третиране на..

публикувано на 17.05.21 в 17:16

Стойчо Кацаров: Ваксината засега е единственият начин да намалим разпространението на COVID-19 и смъртността

Намаляването на разпространението на вируса, което регистрираме в последните седмици, се дължи по-скоро на времето, отколкото на нашите действия. Опасността не е преминала и никой не може да ни гарантира, че вирусът не може да се върне. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в специално видео с апел към българските..

публикувано на 17.05.21 в 16:12
Машина за гласуване на изборите

57,1 млн. лева одобри служебният кабинет за изборите на 11 юли

Министерският съвет одобри средства в размер 57,1 млн. лева, като това включва обезпечение на 500 секции в чужбина. Това съобщи служебният министър на финансите Асен Василев. На днешното си извънредно заседание служебният кабинет прие план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г...

публикувано на 17.05.21 в 15:24

Оградата на българо- турската граница до Свиленград е отнесена от дъждовете

За разрушен участък от оградата по българо-турската близо до Свиленград сигнализираха медиите от ПП „Възраждане”. Според тях, съоръжението там е в това състояние от март месец и до сега не са предприети никакви мерки за нейното възстановяване. Костадин Костадинов вече е подал сигнал до вътрешния министър и очаква реакция от новата администрация:..

публикувано на 17.05.21 в 15:06

Кардиохирургията в УМБАЛ „Св. Марина“ възстановява плановия прием

От днес Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна отново работи с нормалният си (от периода преди пандемията) капацитет. Приоритети на висококвалифицирания лекарски екип, воден от проф. д-р Пламен Панайотов, остават лечение на исхемична болест на сърцето, на митрална клапна патология, аортна клапна стеноза, клапно-съхраняваща операция..

публикувано на 17.05.21 в 15:01

Започва кампания „Не шофирай, ако си пил“

Започва кампанията „Не шофирай, ако си пил“, организирана от дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с ОД на МВР-Варна, сектор КАТ. В рамките на инициативата доброволци от превантивните клубове ще проведат обучителни сесии пред свои връстници на тема „Рискове при шофиране след употреба на наркотици и алкохол“. Информационни..

публикувано на 17.05.21 в 14:45

40 яхти се включват в Регата Varna Channel Cup във Варна

Около 300 ветроходци на 40 яхти от различни ORC и IRC класове ще се включат в седмото издание на регата Varna Channel Cup, която ще се проведе във Варна между 21-24 май. Най-зрелищното ветроходно състезание ще доближи максимално спинакери и публика в морска надпревара, включваща гонка в канала на Варненското езеро. Събитието се организира от..

публикувано на 17.05.21 в 14:37