Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Христо Иванов: Нека видим истината за Росенец

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на „Демократична България“ започва събиране на подписи за създаване на анкетна комисия, която да проверява случая „Росенец“, заяви председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов от трибуната.

„Случаят „Росенец“ наистина е емблематичен за това, че в България има хора, които са над закона. Хора, които са обслужвани от институциите, за които институциите си затварят очите. В България продължава да има яхтено пристанище, регистрирано като земеделски имот, в морето. Продължава да съществува това нещо в българския правен мир. Целта на „Демократична България“ е наистина да се фокусираме върху необходимостта от дълбока промяна, не просто да сменим Борисов с някой друг“, смята той.

Според Христо Иванов първата работа на тази комисия ще бъде да извикат български разследващи журналисти, за да разкажат за работата си по отношение на случая, предаде БГНЕС.

„Нека обществото види каква е истината за този „Дисниленд“ на корупцията“, посочи още той.

„Нека бръкнем в тази рана и посочим на българското общество дали в този парламент има воля за реална промяна или просто ще си приказваме“, допълни съпредседателят на „Демократична България“.

По повод на внесеното от обединението предложение за поправка на конституцията, той коментира: „Това е тест за това кой всъщност иска да говорим за реформа на правосъдието и прокуратурата в България, а кой не“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха 900 метра мрежи за улов на калкан край Кранево

Над 1 километър мрежи са извадени от водоеми в област Варна, обобщават от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), след като през последните дни служителите са извършили множество проверки и наблюдения за извършване на нерегламентиран стопански риболов .  На 4 май е извършен обход с патрулна лодка на ИАРА в акваторията на Черно море...

публикувано на 13.05.21 в 16:33

Стоян Пасев отправи покана за консултации за съставяне на РИК-Варна

Консултации за сформиране на Районната избирателна комисия за предстоящите на 11 юли парламентарни избори ще се проведат в областната администарци явъв Варна. Поканени са представители на всички парламентарно представени политически сили, които трябва да представят документи и кандидатури за членове на РИК-съобщи Стоян Пасев-областен управител на..

публикувано на 13.05.21 в 16:21

Добавката от 50 лева за пенсионерите остава

Положението, в което се намираме е тежко, свързано с кризата, предизвикана от COVID-вируса . Обществото очаква от страна на служебното правителство информация за това до колко и дали ще продължи социално-икономическите мерки. Тяхната финансова обезпеченост беше гарантирана, за някои от мерките, до края на месец май, за други до края на месец юни. С..

публикувано на 13.05.21 в 16:02

Заболеваемостта от COVID-19 във Варна със значителен спад

Заболеваемостта за последната седмица във Варна и региона намалява, днес тя е вече 196 на 100 000. Това съобщи д-р Дочка Михайлова -директор на РЗИ. Тя информира, че продължава ваксинирането с трите вида ваксини, работят и зелените коридори, а ваксината на Янсен се очаква през следващата седмица. На територията на Варненска област в лечебните..

публикувано на 13.05.21 в 15:55

Продължава пръскането срещу кърлежи във Варна

Обработката на тревните площи в парковете и градините във Варна срещу кърлежи не е прекъсвала от началото на април - това съобщи Антоанета Тончева - управител на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация” във Варна.  Тончева посочи, че първо приоритет са били големите паркове, а междублоковите пространства се обработват само по..

публикувано на 13.05.21 в 14:31

До 26 май ще е регистрацията на партии и коалиции за вота на 11 юли

До 17 часа на 26 май е крайният срок, в който партиите и коалициите ще подават заявление в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в изборите. Това предвижда хронограмата за насрочените на 11 юли предсрочни парламентарни избори, която ЦИК обсъжда на днешното си заседание. Също на 26 май, или 45 дни преди изборния ден, ЦИК ще..

публикувано на 13.05.21 в 14:25
Стефан Янев

Стефан Янев: Ще работим в полза на обществото

Очаквайте навременна информация – честна и открита. Ще работим в полза на обществото, заяви премиерът Стефан Янев на първото заседание на служебния кабинет в Министерския съвет. В рамките на заседанието Янев и членовете на правителството ще обсъдят приоритетни задачи, които ще бъдат изпълнени през периода на работа на служебния кабинет. Янев обяви, че..

публикувано на 13.05.21 в 13:30