Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Морско училище организира благотворителен Великденски книжен базар

| обновено на 28.04.21 в 11:42

Благотворителен базар за книги на входа на Морската градина във Варна, организира ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Той се провежда в продължение на два дни – 26, 27, 28 април 2021 г.

Зад щандовете на базара са курсанти и студенти от различни специализации и специалности от Военноморското училище.

Идеята на събитието е чрез предварително дарени книги да бъдат събрани средства за храма „Св. Николай“ в двора на флотската Алма матер. Всеки гражданин или гост на Варна може да подкрепи инициативата, като от щанда си купи книга на цена по избор. Всички книги са запазени и в добро физическо състояние. Базарът работи от 9 до 19 часа.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Венцислав Ковачев в преследване на холивудската мечта

25-годишният варненец Венцислав Ковачев е тръгнал по трудния, но прекрасен актьорски път. Преминал е през школата на Димитър Маринов, а амбициите му са отвъд родните граници. Участвал е в няколко филма и един сериал. Усетил е и тръпката да режисира – късометражният му филм ще излезе през юли. Защо Венцислав Ковачев загърбва бизнес образованието си..

обновено на 17.06.21 в 17:14

Организират интересни занимания за децата и учениците през лятото

Уплътняват времето на децата и учениците през лятото с редица занимания. Лятната ваканционна програма е организирана във всички области на страната, тя е публикувана в сайта на МОН.  Всички занимания, включени в нея, са безплатни за децата и учениците. Участието е по желание и според интересите в сферите четене, изкуства, развлечения, спорт и туризъм...

публикувано на 17.06.21 в 12:58

Ще има ли дефибрилатори на обществени места у нас

Всички, които се интересуват от футбол и гледат срещите от Европейското първенство, със сигурност са станали свидетели на случая на датския футболист Кристиян Ериксен. Той беше спасен, защото лекарският екип на терена разполагаше с автоматичен дефибрилатор. В по-белите страни подобни уреди има на обществени места и дори в училищата. В..

публикувано на 17.06.21 в 10:36

Столетник от Варна: Винаги трябва да си честен

Марин Радев Маринов е роден точно днес преди 100 години. Бил е на фронта с Осми Приморски полк, раняван е няколко пъти, по професия е шивач, шил е мъжки и дамски дрехи. Пенсионирал се е в завод „Дружба”, там е работила и съпругата му Иванка, която е на 94 години. Посреща юбилея си в добро здраве с племенницата си и с приятелите от БЧК, които..

публикувано на 16.06.21 в 17:36

Американски учени: Обикновената настинка предпазва от COVID-19

Излагането на вируса, който причинява обикновена настинка, осигурява защита срещу инфекция от вируса SARS-CoV-2, стоящ зад COVID-19, сочи проучване, цитирано от „The Asian Age“. Изследването, публикувано в „Journal of Experimental Medicine“, установява, че риновирусът, често срещаният респираторен вирус, ускорява активността на гените, стимулирани от..

публикувано на 16.06.21 в 17:33

Приемствеността между поколенията художници - акцент в проекта "Портрет на Варна в сто живописни платна"

До 13 юли галерия "Арт Маркони" във Варна предлага на публиката възможност да видят един пъстър и необикновен проект - огромен и многолик портрет на морската столица от 100 картини живопис от 40 автори от различни поколения. Един от идейните акценти в този "Портрет на Варна в сто живописни платна" е приемствеността,  постигната от една страна с..

публикувано на 16.06.21 в 16:30

Фестивалният и конгресен център на 35 години

Фестивалният и конгресен център - един от съвременните символи на Варна, става на 35 години.  Той е открит на 16 юни 1986 г.   Архитект на сградата е арх. Косьо Христов.  Първоначално той е наречен „Фестивален комплекс Людмила Живкова“ и е филиал на Народния дворец на културата (НДК, след 1990 г. Национален дворец на културата), изграден в София по нейна..

публикувано на 16.06.21 в 15:46