Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Новият ден" на 7 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Добро утро в Международния ден на радиото и телевизията. Екипът ни тази сутрин – Венци, Сашо и Дима. Честит празник на всички радио- и тв-хора, сред които сме и ние. Радиото е мерилото ни за истина, справедливост и обективност. Радиото е отговорност и личен избор. И в същото време сутрешната ни доза адреналин, сладко-горчивото ни кафе, музиката в душата ни и срещите с хората.

Тази сутрин очаквайте:

Директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева за празника на Радиото и не само.

Една година радио-живот за най-новите попълнения в екипа ни - колегите ни Александър Йорданов и Иван Барбов, които преди това бяха в телевизията. Как е в Радиото?

Подготовката на спасители от БЧК-Варна.

Внимаваме ли със слънцето?

Най-възрастният жител на варненското село Искър е на 97 години. Срещаме ви с дългогодишния киномеханик Стоян Георгиев-Кежо.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 29 юли 2021 г. със Сияна Спиридонова

Кампания срещу изхвърлянето на фасове в околната среда и по-конкретно в пясъка, се провежда едновременно на 40 плажа по родното Черноморие. Инициативата носи името „Промени картинката“ и цели да повиши информираността за проблема със замърсяването с цигарени фасове и последиците, които носи това. От нелоялно отношение с подозрения за..

публикувано на 29.07.21 в 05:30

НА СВЕТЛО на 28 юли с Валерия Василева

Актуална информация за епидемичната обстановка от заседанието на областния кризисен щаб във Варна. Коментар за мерките за екипажите на кораби във връзка с пандемията от коронавирус. Граждани вече могат да подават сигнали за незаконни дейности в горите чрез мобилно приложение "Защити гората".  В Университетска..

публикувано на 28.07.21 в 12:52

НОВИЯТ ДЕН на 28 юли с Иван Барбов

Как конната езда помага на деца с двигателни увреждания и колко разпространена е хипотерапията у нас? Ще ви срещнем с Веселина Фелдман, основател на Сдружение „Конна терапия“ и Мария Нестерова, инструктор в конната база в село Кичево, която беше и домакин на интензивен терапевтичен курс за деца в началото на юли. Ще отидем и до вълнолома във..

публикувано на 28.07.21 в 05:51

НА СВЕТЛО на 27 юли с Мариела Димитрова

В 14.10 часа започваме с репортаж от Деня на освобождението на Варна от турско робство - 27 юли. Пордължаваме в 14.20 часа с Теодор Йорданов, бивш национал по тенис на маса, който в момента прави лагер за малки деца в ДКС-Варна с последните новости в спорта с дишане и психика. В Албена е медународен открит шампионат по тенисна маса,..

публикувано на 27.07.21 в 13:45

"Новият ден" на 27 юли 2021 г. с Димитрина Дончева

По какъв начин ще се популяризира и насърчава използването на железопътен транспорт в Европа? Рубрика „Евранет“. Ще бъде ли измита улицата на  Крайбрежната алея "Кап.Георги Георгиев" във Варна? Започна подаването на заявления за еднократна финансова помощ от 300 лева за всички родителите с деца в първи и осми клас през новата учебна..

публикувано на 27.07.21 в 06:00

"На светло" на 26 юли, понеделник

Жители на местност "Крушките" се срещнаха с кмета на Аврен. Какви проблеми му поставиха те и кога да очакват тяхното разрешаване?; Учениците от Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ ще се включат във видеоконферентна връзка с Международната космическа станция днес.  В интервала от 17 до 19 ч. децата ще имат..

публикувано на 26.07.21 в 11:46

"Новият ден" на 26 юли 2021 г. със Сияна Спиридонова

Лятото е сезон, в който се организират редица почиствания в градска и извънградска среда. Съмишленици от движение „Възраждане” във Варна също направиха едно родолюбиво дело като почистиха вълнолома пред морския фар в морската столица. Колко чувала с боклук събраха и на какво се натъкнаха? Шестима младежи, приятели от години, създадоха..

публикувано на 26.07.21 в 05:30