Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ на 10 май

Снимка: Неделиян Нешев

По първи петли - 10.05.2021

БНР-Радио Варна

04.00 – 06.00 часа

Водещ: Ваня Славова

И този понеделник няма да изневерим на стила на предаването, в което преобладават приятните теми от нашето ежедневие, съчетани с хубави български песни, за чиято селекция грижа има звукорежисьорът Венци Фотев.

От кухнята на радиото с откровения за ефира и професионалните си изяви ще чуете колегите Александър Йорданов и Иван Барбов. И двамата редовно пият кафе, но как се рисува с три в едно ще ни каже филмовият продуцент Нено Белчев. За експеримента да използваш кафето вместо боя и за предпочитаните образи, които изобразява.

Наскоро Виница отбеляза своя празник. Очаквайте настроенията на жителите на квартала и посещение в църквата "Свети Атанасий", строена през 1860 година.

За времената, когато киното е отивало при хората, ще ни разкаже дългогодишният киномеханик Стоян Георгиев-Кежо от варненското село Искър.  Днес той е на 97 г. и е най-възрастният жител там.

За старите и редки напоследък породи животни фермерът от Доброглед Данаил Николов. Стопанството му се състои от 50 крави българско родопско говедо, едно стадо овце: около 270 броя медночервена шуменска овца и стотина кози от породата калоферска дългокосместа коза.

От полето към морето с четката на художника Огнян Георгиев.

„На север от Варна” е  поредица от изложби, посветена на Северното Черноморие, запазило все още непокътнати и неосквернени от човешката мания за бетониране места.

Цигуларят, диригент и композитор Мартин Пантелеев на 10 май има юбилей: навършва 50 години. Спомени и настояще в една приятна изповед.

На разходка в рая на Варна: пълната с цветя в момента морска градина.

И анонс за концерт "Прегръдки" с любов от Петя Буюклиева.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Римски терми, Варна

НА СВЕТЛО на 23 юни с Валерия Василева

Репортаж за работата на пунктовете за предоставяне на безплатна правна консултация на хора от уязвими социални групи в област Варна. Днес е последният ден на първокласниците в училище за тази учебна година. Четиридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна във Варна днес и ще продължи до 26-и юни включително...

публикувано на 23.06.21 в 14:05
Морето във Варна

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 юни

Денят на моряка – 25 юни ще бъде отбелязан във Варна и Бургас. В 10 часа Яхт клубът до Морска гара ще бъде посетен от деца от Общинския детски комплекс във Варна. Представители на морската общинст ще ги запознаят с основите на морското дело и ще им разкажат важни и интересни факти за живота на море. Децата ще получат подаръци от Държавно..

публикувано на 23.06.21 в 07:48

"Новият ден" на 23 юни със Сияна Спиридонова

Дъждовете сведоха до мининум добивът от акациев мед Репортерска проверка по сигнал на слушател за дълбока дупка, зейнала по натоварена улица в кв. "Левски" Рубрика „Гласувам за първи път“ До края на юни се приемат предложения за име на новия научно–изследователски български кораб Жители на Област Варна с ниски доходи ще имат..

публикувано на 23.06.21 в 05:45
Плувен комплекс

НА СВЕТЛО на 22 юни с Валерия Василева

В Община Варна бяха представени резултатите от предварителните проучвания за изграждане на лека градска железница в морската столица. Репортерска проверка за мерките след срутването на подпорна стена и велоалея на булевард “Янош Хуняди” във Варна. Доц. д-р Тодор Радев, ректор на Висшето училище по мениджмънт – Варна, коментира..

публикувано на 22.06.21 в 12:07

НОВИЯТ ДЕН на 22 юни с Иван Барбов

Ще започнем с рубриката „Евранет Плюс“ в 8.15 часа, в която акцент ще бъдат новите европейски ваксинационни сертификати. Защо при покупката на имот ново строителство, чистата жилищната площ да е по-малка и ощетени ли са купувачите? Ще чуем коментар по темата на председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев...

публикувано на 22.06.21 в 05:49
Варна - централен плаж

НА СВЕТЛО в понеделник, 21 юни

14.00 - 15.00ч. Какво е състоянието на подлезите във Варна след дъждовете през изминалите дни? Репортаж на Иван Барбов; Членове  на висшия мениджмънт на най-големите туроператорски фирми в Германия, журналисти и представители на туристическия бранш, пристигат на посещение във Варна. Повече в репортажа на Даниела Стойнова: Форум за..

публикувано на 21.06.21 в 11:19

НОВИЯТ ДЕН на 21 юни с Мариела Димитрова

Тази година жътвата ще закъснее с около две седмици, заради хладната пролет, която забави засаждането и дъждовете. Но валежите като количество, засега са благоприятни за зърнените култури. Защо обаче земеделците масово не застраховат културите срещу природни бедствия, след две поредни години на суша, в 8.15 часа ще коментираме с производителя..

публикувано на 21.06.21 в 06:12