Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА призова да се допуснат повече фенове на финала за Купата

Футболистите на ЦСКА София победиха с лекота състава на Черно море в осминафинал от турнира за купата на България по футбол
Снимка: sportal.bg

Отборът на ЦСКА призова здравните власти да допуснат по-голям брой публика на финала за Купата на България, който ще се играе в сряда на Националния стадион "Васил Левски". "Червените" се изправят срещу тима на Арда в преследване на първи трофей от доста време насам, но според действащите противоепидемични ограничения на стадиона ще могат да присъстват само 4000 зрители, разпределени по хиляда на сектор, както и наполовина между двата. Това означава, че едва 2000 привърженици на "армейците" ще могат да гледат на жова най-важни мач за сезона.

Вчера наставникът на ЦСКА Любослав Пенев изрази мнение, че 4000 фенове е много малка бройка на фона на капацитета на Националния стадион от малко над 40 000, а днес от клуба призова Здравното министерство да преразгледа решението си. "Наясно сме, че желаещите армейци да подкрепят отбора са в пъти повече и дано разумът при управляващите надделее, за да могат повече фенове да се насладят на един хубав футболен празник", заявиха от ЦСКА, откъдето уточняват, че отпуснатите към момента билети ще бъдат запазени за притежателите на сезонни карти.

"Имаме все пак някакви надежди, че здравното министерство ще анализира ситуацията и се надяваме отговорните институции в крайна сметка ще разрешат повече зрители да посетят мача. Докато това не стане факт обаче, за армейските привърженици са предвидени 2000 билета", допълват от ЦСКА.

Ето как ще става продаването на билети за финала за феновете на ЦСКА:

"Като символичен домакин на двубоя, на отбора на Арда се полагат секторите А и Б, докато ЦСКА ще разполага със секторите Г и В. Отговорно и резонно сме задължени към феновете на ЦСКА с абонаментни карти за сезон 2020/21 година, които заради пандемията така и не можаха да ги използват пълноценно. Те ще имат право да закупят само по един билет, както следва:

- Притежателите на абонаментни карти за Секторите ВИП, А и В на стадион „Българска армия“ ще могат да закупят по един пропуск за Сектор В на Националния стадион „Васил Левски“ с цена от 25 лева.

- Притежателите на абонаментни карти за Сектор Г на стадион „Българска армия“ ще могат да закупят по един пропуск за Сектор Г на Националния стадион „Васил Левски“ с цена от 15 лева.

Билетите за картодържателите няма да се продават онлайн, а единствено в неделя (16 май) и понеделник (17 май) в администрацията на стадион „Българска армия“ от 12:00 до 18:00 часа".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясен е съставът на отбора ни за Европейското първенство

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май. Състав на българската делегация: Мъже: Кевин Пенев, Даниел Трифонов, Йордан Александров, Димитър..

публикувано на 19.04.24 в 18:41

Отборът на Левски взе бронзовите медали

Волейболистките на Левски София се поздравиха с медали от сезон 2023/2024 в Национална Волейболна DEMAX+ лига в едва втората година от сформирането си. Воденият от Петър Шопов отбор завърши на трето място в първенството при дамите, след като спечели плейофната серия за бронза срещу Славия 2017 с 2-0 победи (3:1 в първата среща като домакин и 3:0 във..

публикувано на 19.04.24 в 18:40

Българките вече знаят съперничките си

България научи жребия си за Европейското първенство за жени под 18 години, което ще се проведе от 1-ви до 13-и юли в Румъния и Гърция. Тимът ни попадна във Втора група, която ще се проведе в столицата на остров Крит – Ираклион. Така ще се изправим срещу домакина Гърция, както и по-предно класираните по ранкинг отбори на Турция и Полша. В потока бяха..

публикувано на 19.04.24 в 18:39

Ветроходна седмица в Бургас

Предстои 31-о издание на международната ветроходна регата "Порт Бургас". Състезанието ще се проведе от 27 април до 1 май в бургаския залив. Заявка са подали 250 състезатели от България, Румъния, Гърция, Турция и Украйна. Те ще мерят сили в клас "Оптимист", ИЛКА 4, 420, Фин и олимпийските класове ИЛКА 6, ИЛКА 7 и 470. Ветроходната седмица ще стартира с..

публикувано на 19.04.24 в 18:38

ВИДЕО: Черно море победи Спартак (Варна) след дузпи при ветераните

Ветераните на Черно море по футбол се класираха за финалите тази година след като победиха градския съперник Спартак след 6-5 при изпълнение на дузпи.

публикувано на 19.04.24 в 09:18

Ветераните на Черно море отиват на финал

Черно море победи Спартак Варна при ветераните на футбол в дербито на морската столица. Краен резултат 5-4 след изпълнение на дузпи. В редовното време 1-1. Миро Коларов за Спартак Варна и Пламен Тимнев за отбора на Черно море се отчетоха с голове в редовното време. При дузпите единствен обърка голмайсторът на Спартак Миро Коларов. Така Черно море се..

публикувано на 19.04.24 в 09:14

SENSHI отново събира елитни бойци

21-то издание на престижната международна бойна галавечер SENSHI ще разтърси зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в гр. Варна на 20 април 2024 г. от 18:00 ч. Предстои поредната незабравима бойна нощ с впечатляващ състав от опитни бойци, дошли в морската столица от различни краища на света. Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя..

публикувано на 19.04.24 в 09:11