Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германците са против привилегиите и свободите за ваксинираните

Снимка: архив

В проучване на института за изследване на общественото мнение YouGov от името на ДПА 32 процента заявяват , че групите хора не трябва да получават никакви предимства, стига всички да имат възможност да си направят ваксинацията.

Други 21 процента вярват, че ваксинираните и възстановилите се от заболяването хора обикновено не трябва да се третират по различен начин от хората, които не са ваксинирани. За разлика от тях, само 39 процента считат премахването на ограниченията за правилно. 8 процента не предоставиха никаква информация.

От миналата неделя е в сила регламент, който премахва редица ограничения за ваксинираните хора и тези, възстановени от коронавирусна инфекцияя.

Според института „Роберт Кох” в събота са приложени 721 279 дози ваксини. Това означава, че над 30 милиона души в Германия са получили първата си ваксинация срещу коронавируса. По този начин 36,5 процента от населението са ваксинирани поне веднъж, както министърът на здравеопазването Йенс Шпан (ХДС) съобщи в събота в Tуитър. Повече от девет милиона души, т.е. 10,9 процента от населението, вече имат пълна ваксинация.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачно време във вторник

Днес ще преобладава облачно време. На места отново ще превали слаб дъжд. Сутринта на места ще е мъгливо. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от север-североизток. С него ще прониква по-студен въздух – максимални температури между 7° и 12°, за Варна около 10°.  Вълнение на морето 2, следобед 2-3 бала. Температура на морската вода 8°-9°. Във..

публикувано на 19.03.24 в 05:55
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

Св. Синод ще избере наместник-председател

На заседание на Светия Синод във вторник се очаква да бъде избран наместник-председател, който да отговаря за избора на нов патриарх в рамките на следващите 4 месеца. 9 от 13 митрополити могат да бъдат избрани за поста на патриарх. Според устава на БПЦ - те трябва да са навършили 50 години и да са били митрополити поне 5 години. Старозагорският..

публикувано на 18.03.24 в 19:48

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От 19 март до 2 април за ремонт на фуги на мост се променя организацията на движение в посока Бургас при 339-ти км на АМ „Тракия“. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 300 метра, съобщиха от АПИ. От 19 март до 2 април се променя организацията на движение в..

публикувано на 18.03.24 в 19:41

Проверяват ремонта на СУ „Димчо Дебелянов“ за нарушения

Пълна проверка на всички нарушения, допуснати през годините от 2019 г. насам при ремонта на покрива на СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна, поиска кметът на Варна Благомир Коцев. Той нареди на администрацията да му се докладва за всички пропуски в строително-ремонтните работи, така че отговорните лица да понесат пълна отговорност за некачественото..

публикувано на 18.03.24 в 19:25

Община Варна с нов секретар

Силва Крикорян е новият секретар на Община Варна. Тя става част от екипа  на кмета Благомир Коцев на мястото на досегашния секретар Нора Момчева,  която остава на работа в общинската администрация на друга позиция. От края на 2008 г. досега Силва Крикорян е директор на Регионална дирекция - Варна на Агенцията по вписванията, а преди това – длъжностно..

публикувано на 18.03.24 в 18:46

Костадинов: Успешната ротация на кабинета означава неуспешно развитие за България

Успешната ротация на кабинета означава неуспешно развитие за България, това коментира във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той прогнозира, че тепърва коалицията ПП-ДБ ще има проблем с политическото си оцеляване и ще започне вътрешна борба във връзка с европейските избори. "Ставаме свидетели на поредна доза изключително пошъл..

публикувано на 18.03.24 в 17:14

Започва подмяна на несветещите лампи в Морската градина

Започва подмяна на несветещите лампи в Морската градина във Варна.  В бюджета за 2024 г. има предвидени над 200 000 лв. за ремонт на осветлението в града, припомни кметът Благомир Коцев по време на оперативка на администрацията и нареди незабавно започне подмяна на неработещите осветителни тела в Морската градина и централната част на града.  От..

публикувано на 18.03.24 в 16:39