Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 18 май с Иван Барбов

Снимка: Петра Дечева 13 г.,ОДК Варна

По-малко от половин месец преди влизането в сила на електронните рецепти, неяснотите и въпросителните остават на дневен ред. Кои са основните причини за объркването на хората? Ще чуем коментар по темата на Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара.

След 8.30 часа ще говорим за предстоящите инфраструктурни проекти на Община Варна за крайезерния път и ремонта на Аспаруховия мост.

115 години Пристанище Варна – за историята на варненския порт и отговор на въпроса кое е възникнало първо – градът или пристанището. Разговор с историкът Борислав Дряновски.

В рубриката „Рестартирай Европа“ акцентът ще бъде върху Фонда за справедлив преход на ЕС. Как ще бъдат подпомогнати страните-членки на евросъюза в прехода към зелена икономика и ограничаване на употребата на въглища? Колко средства са предвидени за България и кои райони в страната ни влизат в плана за инвестиции. По темата ще чуем евродепутатите Андрей Новаков и Цветелина Пенкова.

Ученици и учители от Варненската търговска гимназия „Георги С.Раковски“ създадоха  филм, посветен на живота и делото на един от най-големите ни революционери. Как се е зародила идеята за тази продукция, знаят ли достатъчно хората за живота и делото на Раковски и остава ли той в сянката на другите национални герои? Срещаме ви с двама от основните „двигатели“ на инициативата – учителят по физическо възпитание Христо Милетов и десетокласникът Александър Пеев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Плувен комплекс

НА СВЕТЛО на 22 юни с Валерия Василева

В Община Варна бяха представени резултатите от предварителните проучвания за изграждане на лека градска железница в морската столица. Репортерска проверка за мерките след срутването на подпорна стена и велоалея на булевард “Янош Хуняди” във Варна. Доц. д-р Тодор Радев, ректор на Висшето училище по мениджмънт – Варна, коментира..

публикувано на 22.06.21 в 12:07

НОВИЯТ ДЕН на 22 юни с Иван Барбов

Ще започнем с рубриката „Евранет Плюс“ в 8.15 часа, в която акцент ще бъдат новите европейски ваксинационни сертификати. Защо при покупката на имот ново строителство, чистата жилищната площ да е по-малка и ощетени ли са купувачите? Ще чуем коментар по темата на председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев...

публикувано на 22.06.21 в 05:49
Варна - централен плаж

НА СВЕТЛО в понеделник, 21 юни

14.00 - 15.00ч. Какво е състоянието на подлезите във Варна след дъждовете през изминалите дни? Репортаж на Иван Барбов; Членове  на висшия мениджмънт на най-големите туроператорски фирми в Германия, журналисти и представители на туристическия бранш, пристигат на посещение във Варна. Повече в репортажа на Даниела Стойнова: Форум за..

публикувано на 21.06.21 в 11:19

НОВИЯТ ДЕН на 21 юни с Мариела Димитрова

Тази година жътвата ще закъснее с около две седмици, заради хладната пролет, която забави засаждането и дъждовете. Но валежите като количество, засега са благоприятни за зърнените култури. Защо обаче земеделците масово не застраховат културите срещу природни бедствия, след две поредни години на суша, в 8.15 часа ще коментираме с производителя..

публикувано на 21.06.21 в 06:12
Chart

#637 ТОП 20 (18.06.2021-25.06.2021)

публикувано на 18.06.21 в 19:38

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 юни със Светлана Вълкова

100 години Варненски драматичен театър Международният театрален фестивал "Варненско лято" се завръща на живо Международният фото салон Варна и тази година на открито Българският фотограф Делян Вълчев показва портрети от метрото на Ню Йорк „На Север от Изтока” - авторски концерт на Даниела Белчева Галерия 8 празнува 33-ти рожден..

публикувано на 18.06.21 в 13:25

НОВИЯТ ДЕН на 18 юни с Иван Барбов

Има ли вече туристи на Златни пясъци и какви мерки предлагат от Българската хотерлиерска и ресторантьорска асоциация за решаването на проблемите в сектора? Разговор със Станислав Стоянов, заместник-председател на БХРА. Дни на отворените врати днес и утре организира най-големият IT център в Североизточна България. Повече за програмирането..

публикувано на 18.06.21 в 05:54