Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

100 новозаразени с COVID-19 са регистрирани у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През изминалото денонощие у нас са регистрирани 100 нови случая на коронавирус, 670 излекувани и 15 починали, сочи статистиката на Единния информационен портал към полунощ.

Над 13000 са активните случаи, като 2335 от тях са хоспитализирани. Намалява броят на тежко болните – в момента в интензивни отделения се лекуват 253 души.

През последните 24 часа са поставени нови 23 777 дози ваксини, а броят на българите със завършен ваксинационен цикъл е 680 431.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служебният здравен министър: Ваксинационният обхват в социалните домове е нисък

Да се предостави обстойна и достоверна информация за ваксините срещу COVID-19 на персонала и настанените в социални домове. За това настоява министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в писмо до заместник-председателя по икономическите и социални политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, както и до директорите на..

публикувано на 14.06.21 в 17:42

Търсят черната кутия на падналия Миг-29 в нов периметър

Черната кутия от падналия в Черно море български изтребител МиГ-29 ще бъде търсена в нови координати, които са в процес на уточняване, съобщиха от Военноморските сили. Засечените при акцията през последните два дни обекти не са части от катастрофиралия самолет. Паралелно се работи и по евентуална дълбоководна водолазна операция. Днес търсенето на..

публикувано на 14.06.21 в 17:02

МВР улеснява гласуването за хора без валидни лични карти

В седмицата преди 11 юли 2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание , е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да..

обновено на 14.06.21 в 16:43

Стачка спира морския транспорт в Гърция утре

Тринадесетте морски съюза на Общогръцката морска федерация обявиха нова 24-часова национална стачка на всички категории кораби , включително фериботи, на 16 юни 2021 г. от 00:01 до 24:00 часа. Стачката ще доведе до спиране на морския транспорт в страната. На същата дата се очакват и масови демонстрации в Атина. В тази връзка от Министерството на..

публикувано на 14.06.21 в 16:42

Съветниците от комисия "Архитектура" отложиха два строителни проекта във Варна

Общинските съветници от комисията по "Архитектура и градоустройство" отложиха одобряването на Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/  в четвърти микрорайон на жк "Възраждане" и в кв. "Аспарухово" .  На днешното заседание те гласуваха да бъдат отложени, докато не получат становището на Регионалната колегия на..

публикувано на 14.06.21 в 16:15

Ново оборудване получиха екипите на Доброволното формирование към Община Варна

Екипите на Доброволното формирование към Община Варна получиха днес специално пожарникарско оборудване. То включва пожарозащитни шлемове, ботуши, ръкавици и пожарникарски колани, както и специална раница с пожарогасител. Дарението беше връчено на церемония пред общината от кмета Иван Портних и от директора на Регионалната служба "Пожарна безопасност и..

публикувано на 14.06.21 в 16:05

Отдават под наем за 10 години язовир „Ля­хо­во" край село Оброчище

Пуб­ли­чен търг с тай­но над­да­ва­не за от­да­ва­не под наем на общинския язовир „Ля­хо­во" край  село Оброчище обявява Община Балчик. Площта му е 52 декара, срокът за отдаването – 10 години.  Под­роб­на ин­фор­ма­ция по ус­ло­вия­та на про­веж­да­не на тър­га, как­то и необ­хо­ди­ми­те блан­ки за учас­тие, ще бъ­дат пуб­ли­ку­ва­ни и на ин­тер­нет..

публикувано на 14.06.21 в 15:49