Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заваляха сигнали след вчерашния дъжд в Балчик

Снимка: архив

От Общинския съвет за сигурност обобщиха, че са получени сигнали за паднало дърво на кръстовището на Ехото, което още вчера е било отместено, за да се възстанови движението. Днес е премахнато от работници на общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“.

Наводнен за втори път в последната седмица е домът на семейство с малко дете на улица „Захари Зограф“. По думите на живущите причината не е в силата на дъжда, а в запушена канализационна шахта. В неделя преживяхме нещо кошмарно, с бебе на ръце, преливаща вода от сифона, обясниха потърпевшите. Днес от водното дружество са реагирали на проблема. Надяват се това да не се потретва.

В социалната мрежа след вчерашния дъжд, придружен с гръмотевици, граждани сигнализираха за повредени електроуреди и безводие.

Водата спря заради липса на електричество в помпена станция – Балчик за няколко часа, каза началникът на ВиК – Балчик Димитър Николов. Той заяви, че са получили и други сигнали за запушена шахти от придошлата вода, на които са реагирали.

От Районна служба „Пожарна безопасност“ и защита на населението посочиха, че днес ще правят оглед на напълно изгорял вчера по време на дъжда автомобил на молдовски гражданин, отседнал в Кранево. Вероятна причина за самозапалването е неизправност в инсталацията. Отстранявано е още паднало дърво в района на курорта Албена и е отводнявана къща във вилна зона Сборно място.

Подробности от репортажа на Албена Иванов:


ВИЖТЕ ОЩЕ

ИТН представи проектокабинета си, три партии размишляват дали да го подкрепят

ИТН представи проектокабинета си, а преди това имената на евентуално бъдещите министри бяха представени на три последователни срещи на ИТН с „Изправи се БГ! Ние идваме”, Демократична България и БСП. От партиите заявиха, че ще обмислят имената в проектокабинета и тогава ще вземат решение дали да подкрепят правителство на ИТН, предаде БГНЕС. ИТН пък имат..

публикувано на 03.08.21 в 18:19
Пламен Николов

ИТН обяви имената на кандидат-министрите

Предложеният за премиер на ИТН Пламен Николов обяви имената на номинираните за министри в проектоправителството. Той каза, че може да бъде оптимист за това, че ще получат подкрепа от другите партии. Няма да подписваме коалиционно споразумение, ние не сме коалиция. Няма общо съгласие за общ документ, под който всички да се подпишат, заяви Тошко Йорданов..

публикувано на 03.08.21 в 18:05
Христо Иванов

Христо Иванов: Не участваме в инсценировки

Първо – не участваме в инсценировки. Второ – преценихме с оглед на информационния характер на тази среща, че няма нужда да участваме. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обясни отсъствието си от днешните разговори, които обединението проведе с „Има такъв народ“ за персоналния състав на проектокабинета, предаде  БГНЕС. Христо..

публикувано на 03.08.21 в 17:35

„Автомагистрали Черно море“ благодариха за осигурените средства за разплащане

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова получи благодарствено писмо от членовете на синдикалната организация на КНСБ в „Автомагистрали Черно море“ АД. В него те изразяват своята благодарност за осигурените средства от страна на МРРБ, с които бе извършено разплащане за изпълнени дейности от ремонта на АМ „Тракия“ от..

публикувано на 03.08.21 в 17:21
Владислав Панев

ДБ: Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета

Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета. Ще обсъдим всички плюсове и минуси. Това заяви заместник-председателят на ПГ на „Демократична България“ Владислав Панев, предаде  БГНЕС. Панев, заедно с друг от зам.-председателите на групата – Цецка Бачкова, участваха в разговорите с представители на „Има такъв народ“, на които е обсъждан поименният състав..

обновено на 03.08.21 в 17:12

Депутатите няма да намаляват заплатите си

Депутатите няма да намаляват заплатите си. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" предложиха месечната заплата на народните представители да стане 1 570 лв. Всички присъстващи народни представители гласуваха с "въздържал се". \БГНЕС

публикувано на 03.08.21 в 16:16
Министерски съвет

Спряганите имена за министри в кабинета

До края на деня се очаква да бъде обявен съставът на проектокабинета на "Има такъв народ". По-рано предложеният за премиер Пламен Николов обяви, че цялата парламентарна група  е взела участие в съставянето на правителството. Той каза, че до края на деня имената ще бъдат ясни, но в кулоарите на парламента вече се коментират възможните варианти. В..

публикувано на 03.08.21 в 15:43