Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контролни срещи на българите в Румъния

Автор:

Националните отбори за мъже и жени по плажен хандбал отпътуваха за Румъния за контролни срещи с представителните формации на северната ни съседка. Двубоите ще се състоят в курорта Венус и са част от подготовката на българските и румънските състави за предстоящото Европейско първенство, на което страната ни ще бъде домакин от  13-ти до 18-ти юли във Варна. Преди него, от 8-ми до 11-ти юли, в морската ни столица ще се проведе и шампионатът на Стария континент за юноши и девойки до 17 години.

Разширените национални гарнитури на България по плажен хандбал бяха формирани по време на Държавното първенство в Несебър. Тимът на дамите е: Десислава Николова, Тотка Дойкинова, Кристина Миланова, Стефка Цветанкова, Християна Иванова, Ирене Иванова, Виктория Кирилова, Стилияна Павлова, Елена Чолакова, Гергана Грозданова и Валерия Миладинова. Старши треньор на отбора е Ирина Миладинова с помощник Самет Муртазали. Мъжкият представителен тим е в състав: Петко Петков, Димитър Петков, Тодор Кирев, Валентин Каваков, Тодор Калчев, Бранимир Балчев, Николай Петков, Стефан Димитров, Теодор Димитров и Георги Кръстев. Част от играчите, които са в полезрението на старши треньора Веселин Станков и помощника му Иван Иванов, не са в Румъния, тъй като в момента участват с националния отбор в турнира IHF/EHF Trophy в Грузия.

Водач на българската делегация във Венус е председателят на комисията по плажен хандбал към БФХ – Марияна Стаматова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЕО: Черно море победи Спартак (Варна) след дузпи при ветераните

Ветераните на Черно море по футбол се класираха за финалите тази година след като победиха градския съперник Спартак след 6-5 при изпълнение на дузпи.

публикувано на 19.04.24 в 09:18

Ветераните на Черно море отиват на финал

Черно море победи Спартак Варна при ветераните на футбол в дербито на морската столица. Краен резултат 5-4 след изпълнение на дузпи. В редовното време 1-1. Миро Коларов за Спартак Варна и Пламен Тимнев за отбора на Черно море се отчетоха с голове в редовното време. При дузпите единствен обърка голмайсторът на Спартак Миро Коларов. Така Черно море се..

публикувано на 19.04.24 в 09:14

SENSHI отново събира елитни бойци

21-то издание на престижната международна бойна галавечер SENSHI ще разтърси зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в гр. Варна на 20 април 2024 г. от 18:00 ч. Предстои поредната незабравима бойна нощ с впечатляващ състав от опитни бойци, дошли в морската столица от различни краища на света. Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя..

публикувано на 19.04.24 в 09:11

Марица са на победа от титлата

Шампионките от Марица (Пловдив) се доближиха на само една победа от рекордната си 10-та поредна титла в първенството. Маричанки победиха ЦСКА (София) с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма във втория мач от финалния плейоф за титлата в Национална волейболна лига Демакс. Двубоят се игра в зала Сила при сериозен зрителски интерес и страхотна атмосфера..

публикувано на 19.04.24 в 09:09

Среща с носителите на приза "Спортист на Варна"

Днес връчиха наградите в традиционната месечна анкета „Спортист на Варна“ за февруари и март 2024 година. В спортната ни рубрика ще ви срещнем с носителите на наградите. Щангистът Христо Христов бе обявен за №1 на Варна за февурари след двата сребърни медала от Европейско първенство, а младият състезател по плуване на „Астери“   Матей..

публикувано на 18.04.24 в 13:25

Елвира Краснобаева е №1 за месец март-2024

Националната състезателка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева бе определена за спортист на Варна за месец март-2024 г. Тя е състезател на „Грация“-Варна с треньор Светлана Юриевна. Елвира спечели златото в многобоя на Световната купа в Гърция, като добави още злато на обръч, сребро на лента и бухалки. Отбор на месеца е СК „Титан“ по..

публикувано на 18.04.24 в 11:10

Щангистът Христо Христов е спортист на Варна за февруари 2024-та

Щангистът Христо Христов стана спортист на Варна за месец февруари-2024 г. Христо е състезател на СК „Титан“ с треньор Живко Николов. Той спечели три сребърни медала на ЕП в София в кат. 109 кг.  Отбор на месеца е СК „Вокил“ по кик бокс. Варненци участваха с 12 състезатели на Държавното първенство ва фул контакт, като спечелиха 11 златни и 1..

публикувано на 18.04.24 в 11:05