Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

29 литра на квадратен метър е количеството на дъжда във Варна

Снимка: Ани Петрова, БНР

Между 18 и 32 литра на квадратен метър е количеството на падналите валежи в Източна България през последното денонощие. Това съобщиха за Радио Варна от Националния институт по метеорология и хидрология.

Валежите във Варна са достигнали до 29 литра на квадратен метър.

Най-малко дъжд е валял на носовете Шабла, Калиакра и Емине, както и в Бургас и Ахтопол – между 1 и 7 литра на квадратен метър.

Валежите ще продължат през целия ден, като се очаква дъждът да спре във вечерните часове.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Василев: Това е координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов

Това, което мен силно ме притеснява е защо изведнъж, след като ме каниха три пъти идваха при мен да ме канят за правителство в ИТН предишния състав , сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Това каза служебният финансов министър Асен Василев. „Тук, според мен, се вижда една много дълга ръка, на една много координирана атака на ДПС и Тошко..

публикувано на 29.07.21 в 11:58
Златна халка

Златен предмет откриха в Провадия-Солницата

Златна халка е поредното забележително откритие на археолозите в Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата. Халката е изработена от златна тел, има неправилна кръгла форма и диаметър около 20 мм, каза за Радио Варна проф. Васил Николов, ръководител на разкопките. Теглото й е 1,18 грама. Много вероятно е да е била използвана..

публикувано на 29.07.21 в 11:06

Малко под 1 млн. са напълно ваксинираните срещу COVID-19 у нас

2 001 777 са поставените дози ваксини до момента. 984 573 души са със завършен имунизационен цикъл, съобщават от Министерството на здравеопазването. В последните три дни се наблюдава устойчив ръст във ваксинационния процес. Първенец по брой поставени първи дози остава София. Следват Пловдив, Бургас и Варна. В последните три дни нарастване в броя..

публикувано на 29.07.21 в 10:50

Трима безработни се борят за едно работно място във Варна

На работа в област Варна през периода януари-юни 2021 г. са постъпили 8219 безработни. Само през месец юни 2021 г. на работа са устроени 1691 души. Делът на реализираните на първичния трудов пазар е 81,4% от общия брой започнали работа лица. През месеца в трудова заетост са устроени 226 младежи на възраст до 29 години, както и 132 продължително..

публикувано на 29.07.21 в 10:36
Стефан Янев

Стефан Янев: Заварихме притеснителна картина във финансите

Министърът на финансите направи преглед на състоянието на държавата – приходи, разходи и необходимост от актуализация на държавния бюджет. Картината, която е заварил през май месец, беше меко казано притеснителна. Това заяви служебният премиер Стефан Янев по време на изслушването си в парламента, предаде БГНЕС. Министър-председателят даде информация..

публикувано на 29.07.21 в 10:21
Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Станислав Балабанов дадоха брифинг в Народното събрание.

Тошко Йорданов: ДБ се опитва да реди кабинет без да е спечелила изборите

Христо Иванов и Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце. Водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате това. Още по изумително е, ако го разбирате и въпреки всичко го правите. Ако продължавате така, това ще се случи и вие ще сте виновни. Това заяви от..

публикувано на 29.07.21 в 09:36
Микаела

За пожизнена чужда помощ за хората със Синдром на Даун ще се бори фондация от Варна

Варненската Фондация „Живот със Синдром на Даун” продължава битката за промяна на Наредбата за медицинската експертиза в полза на хората със Синдром на Даун и тяхното качество на живот. След като успя да извоюва пожизнено ТЕЛК решение и минимални 50% за основна диагноза за хората със Синдром на Даун, от фондацията недоумяват защо в..

публикувано на 29.07.21 в 07:30