Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Директори ще наемат учители до средата на август по програма "Нов път в преподаването"

| обновено на 25.07.21 в 07:38
Снимка: БГНЕС

До 15 август директори на държавни и общински училища от област Варна могат да подават заявки за нови учители от програмата “Нов път в преподаването" на фондация “Заедно в час". Учителите от програмата са взискателно избрани и обучени професионалисти, които са силно мотивирани да работят усилено с всяко едно дете. В момента за област Варна директорите могат да назначат от програмата учители в начален етап, по математика, английски език, биология, български език и литература, както и такива за целодневна организация на учебния процес.Подаването на заявки става през сайта на “Заедно в час" с попълването на кратък формуляр. В него директорите могат да посочат сигурни свободни позиции, както и такива, които ще бъдат потвърдени на по-късен етап. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой е новият служебен финансов министър

Валери Белчев е новият служебен министър на финансите. Макар и да не е широко известен сред обществото, той е разпознаваем сред професионалната общност, показа справка на БНР. Магистърската му теза е от Харвардския университет, а у нас е познат като управител на Фонда на фондовете в продължение на няколко години. Професионалната кариера на Валери..

публикувано на 16.09.21 в 11:11

Асен Василев: България не е бедна, а безобразно крадена

Оставяме хазната в по-добро състояние, заяви вече бившият служебен министър Асен Василев, който предаде държавната хазна на своя наследник на поста в назначеното от днес служебно правителство Валери Белчев, предаде БГНЕС. „Оставяме една актуализация на бюджета, която ще позволи на бизнеса и хората да се чувстват по-спокойни“, каза още Василев. Според..

публикувано на 16.09.21 в 10:45
Кирил Петков

Кирил Петков: С Асен Василев влизаме в политиката, ще участваме в изборите

С Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори , заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков, предаде БГНЕС. Времето до изборите обаче не ни позволява да регистрираме партия. Така че в момента обмисляме всички варианти и не сме финализирали крайния вариант...

публикувано на 16.09.21 в 10:33

Новото служебно правителство встъпи в длъжност

Новото служебно правителство положи клетва, назначено с президентски указ от днес, положи клетва. Министър-председател в кабинета отново е Стефан Янев. В сградата на президентството Янев благодари на президента Радев за доверието и оценката на свършеното от служебния кабинет. Доверие, което от името на новоназначения служебен кабинет, обещавам да..

обновено на 16.09.21 в 10:12
Ирена Радева - началник на РУО - Варна

След старта на учебната година търсят вкъщи незаписаните ученици

От днес - 16 септември, започват традиционните обиколки по домовете на учениците, които не са записани или не са се явили в училище в първия учебен ден. Това беше решено на заседание на Координационното звено по Механизма за взаимодействие по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система. Сформирани са 1 335 екипа в..

публикувано на 16.09.21 в 09:45

Стефан Янев: Каузата е България и нейното благополучие

Новото служебно правителство положи клетва, назначено с президентски указ от днес,  предаде БГНЕС. Министър-председател в кабинета отново е Стефан Янев. В сградата на президентството Янев благодари на президента Радев за доверието и оценката на свършеното от служебния кабинет. Доверие, което от името на новоназначения служебен кабинет, обещавам да..

публикувано на 16.09.21 в 09:42
Мястото на инцидента

Мъж се барикадира в апартамент във Варна /ОБНОВЕНА/

Мъж, въоръжен с брадва,  се барикадира в апартамент, който се намира в блок 54 във варненския район „Владислав Варненчик“, тази сутрин, научи Радио Варна.  Тое на 36 години и е с психично заболяване,  многократно е провеждал лечение в психиатрични институции. От полицията казаха, че това не е първата му подобна проява. Първоначално в апартамента е..

обновено на 16.09.21 в 09:37