Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 27 юли с Мариела Димитрова

2
Снимка: Live.Varna.bg

В 14.10 часа започваме с репортаж от Деня на освобождението на Варна от турско робство - 27 юли.

Пордължаваме в 14.20 часа с Теодор Йорданов, бивш национал по тенис на маса, който в момента прави лагер за малки деца в ДКС-Варна с последните новости в спорта с дишане и психика. В Албена е медународен открит шампионат по тенисна маса, олимпийски спорт

В 14.40 часа защо варненци от ул.Мадара се опасяват, че районът, в който живеят може да се превърне в апетитна зона за високо презастрояване и какво им отговори Христо Атанасов, зам.-председател на общинския съвет във Варна и председател на Временната комисия по околна среда

Актрисата Мария Бакалова стана кръстница на военния научноизследователски кораб, който беше именуван "Св.Св.Кирил и Методий" – чуте в репортаж в 15.20 часа.

В 15.40 часа за изложбата в Балчик на оригинални плакати на Кристо и Жан-Клод.

"Парапет за душата“ – тази метафора се появява в не едно и две стихотворения на едноименната нова книга на Елка Няголова. По повод премиерата днес интервюто с поетесата е в 16.10 часа.

Лекото метро  - подходящо ли е за град с населението на Варна и с какви обеми – коментар на финала в 16.40 от проф.Милчо Лепоев от Университета по архитектура строителство и геодезия, декан на факултет „Транспортно строителство” – Мариела


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 септември със Светлана Вълкова

Започна 39-ият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза” – гост Камен Балкански – изпълнителен директор на ИА „Национален филмов център” Филмът "Живот от живота" на режисьора Стефан Командарев спечели голямата награда на 19-то Международния фестивал на Червенокръстките и здравни филми..

публикувано на 24.09.21 в 13:30
Chart

#648 ТОП 20 (24.09.2021-01.10.2021)

публикувано на 24.09.21 в 08:09

С "Хоризонти" към интригуващата Коста Рика

След дългата лятна ваканция в ефира на Радио Варна се завръща предаването за туризъм и приключения "Хоризонти". Започваме нашите радиопътешествия от страна с учудващо биоразнообразие и много висок индекс на щастието - Коста Рика. Наш водач ще бъде почитателката на страните от карибския басейн и приключенец с не малко опит Йоана Христова. Ще чуете нейния..

публикувано на 24.09.21 в 07:55

НОВИЯТ ДЕН в петък, 24 септември

Сдружение "Таляна" излезе с предложение за ограничаване на скоростта на движение на автомобилите до 30 километра в час в едноименния район в централната част на Варна. Разговор с архитект Явор Панев; Надпревара по майсторско управление на автомобил ще се проведе в неделя във Варна. Трети кръг от националния шампионат по Гимкхана се..

публикувано на 23.09.21 в 17:15

"На светло" на 23 септември 2021 г. със Сияна Спиридонова

Как върви кампанията по преброяване на населението във Варна? Има ли недостиг на преброители? Как „чуват“ глухите хора, когато им говорим през маски? Актуална информация за епидемичната обстановка във Варна и областта от брифинга на РЗИ и областния управител Марио Смърков. 11-о издание на международния фолклорен форум „Море от ритми“ започва..

публикувано на 23.09.21 в 13:32

НОВИЯТ ДЕН на 23 септември с Мариела Димитрова

В Международния ден на жестомимичните езици – 23.09 ще ни гостува   Боряна Димитрова, майка на 7-годишно глухо дете. В резултат на дългогодишна работа със сурдопедагог синът ѝ проговаря. Как общува и учи в общообразователното училище и ще им бъде ли полезен новосъздаденият „Буквар за 1. клас“ с видеоуроци на жестов език, на Издателска група..

публикувано на 23.09.21 в 07:04

"На светло" в Деня на Независимостта

Инициативите в празничния ден във Варна в репортаж на Даниела Стойнова. Срещаме ви с младия историк Мартин Чорбаджийски. Втори ден поред гранична полиция издирва изчезнал в морето край Каварна 48-годишен мъж. В търсенето са включени военен хеликоптер и гражданската авиация, във водата са и гранични полицаи с канута, които оглеждат крайбрежната..

публикувано на 22.09.21 в 13:24