Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Новият ден" на 30 юли 2021 г. с Димитрина Дончева

Плаж к.к."Албена"
Снимка: Радио Варна

Каква е програмата на празника на пъпеша, който през почивните дни ще се проведе в село Българево и колко килограма стига вкусният българевски пъпеш?

С какви туристи са пълни северните ни черноморски курорти, задълбочава ли се проблемът с кадрите в сектора и ще има ли увеличение на цените през август?

Златна халка откриха археолозите в разкопките на Провадия-Солницата. Защо солта е по-ценна от златото?

Били ли са украсени статуите в храма на Кибела в Балчик и кой направи първото такова откритие у нас?

Какви занаяти ще бъдат представени в Арт базара „Морски съкровища“ във Варна?


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 29 септември с Иван Барбов

В хладното и ветровито есенно утро на 29 септември,  ви каним на един ободряващ сутрешен маратон в ефира на "Радио Варна" от 6.00 до 10.30 часа.  Ранобудният екип - Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Петър Венков, ви е подготвил обилна порция от интересни теми, актуални новини и хубава музика!  Ето и акцентите: След 8.00..

публикувано на 29.09.21 в 06:04

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Актуална информация и коментари за икономическите и екологичните измерения на морската катастрофа край защитената местност "Яйлата". Интервю с Деян Славов - директор на Териториално статистическо бюро - Североизток, за междинните данни от преброяването. Репортаж от делото срещу нередностите в Общия устройствен план (ОУП) на Варна. В..

публикувано на 28.09.21 в 13:15

"Новият ден" на 28 септември 2021 г. с Димитрина Дончева

Европа не разполага с необходимите ресурси, за да се реализират целите на Зелената сделка за въглеродно неутрална икономика. Какви са причините? Коментар на енергийния експерт Боян Рашев. Защо България изостава в рекламирането си като безопасна и интересна дестинация и докъде стигна развитието на бранда „Черноморска кухня“? Интервю с..

публикувано на 28.09.21 в 06:00

"На светло" на 27 септември 2021 г. със Сияна Спиридонова

В Световния ден на туризма - 27 септември, посещаваме туристическото изложение "Туризъм - експо - дестинация Варна", което започна днес в морската столица. От 1 до 3 октомври за 13-и пореден път ще се проведе разпродажбата „Между приятели” на запазени детски стоки в Спортна зала във Варна. Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ откри..

публикувано на 27.09.21 в 13:32

НОВИЯТ ДЕН на 27 септември с Мариела Димитрова

Държавата започна незабавни действия по освобождаването на заседналия край Яйлата кораб Vera SU. Операцията реално все още не е започнала. Очаква се да бъде разтоварен частично товарът на Vera Su преди да се премине към опит за изтеглянето на кораба. Междувременно, в официално писмо на сдружение "Черноморски изгрев" , изпратено до..

публикувано на 27.09.21 в 06:36
По първи петли

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ на 27 септември с Иван Барбов

Още преди изгрев слънце, ранобудният екип от Варна на предаването „По първи петли“ по програма „Хоризонт“ - Иван Барбов и звукорежисьора Добромир Мързов, ви кани на една вълнуваща сутрешна среща, изпълнена с много интересни теми и музикално настроение.  Очакваме и вашите поздрави за близки, любими хора и приятели и на електронната ни поща..

публикувано на 27.09.21 в 03:48

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 септември със Светлана Вълкова

Започна 39-ият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза” – гост Камен Балкански – изпълнителен директор на ИА „Национален филмов център” Филмът "Живот от живота" на режисьора Стефан Командарев спечели голямата награда на 19-то Международния фестивал на Червенокръстките и здравни филми..

публикувано на 24.09.21 в 13:30