Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът Радев връчва мандата за съставяне на правителство още днес

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителство днес в 17 ч. За това съобщи самият той в Плевен, предаде БГНЕС.

Дадох време на партиите. Конструктивният диалог се разпада, виждате. В тази ситуация вместо диалог чувате атаки към служебните министри. Изправени сме пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да има правителство. Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите. Ще връча мандата на ИТН днес в 17 ч., от там нататък действаме по процедура, добави още Радев. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на кв. "Изгрев" протестираха срещу лошата инфраструктура и липсата на комуникации в района

Липса на канализация, безразборно строителство, опасност за движещите се в района и ред още причини изкараха на протест жителите на варненския квартал "Изгрев" тази вечер. Събралите се около 30-сетина души, все собственици на имоти, изказаха недоволството си с протестно шествие, което премина по бул. "Христо Смирненски" до ул. "Евлоги Георгиев" в час..

публикувано на 28.09.21 в 20:00

Варна е на второ място в страната по електронно преброили се

Варна е на второ място в страната по електронно преброили се граждани - с 39,7 процента, или 186 555 души, трети са от Габрово -34702 души, следват Русе и Пловдив, където са се преброили 31,3 процента. Във Варна са се преброили 167 008 души, мъжете са 78 915, жените - 88 093.Очаква се удължаване на сока за преброяването поне със седмица, но..

публикувано на 28.09.21 в 17:19

ЕС поставя отказа от въглища като условие за изплащане на помощ на България

България ще получи 6,3 милиарда евро от ЕС за възстановяване. Въпреки това трябва предварително да се установи график за отказа от използване на въглища. „Това вече стана ежедневие“, шегува се 20-годишната Ирина. За по-голямата част от българите парламентарните избори на 14 ноември ще бъдат поредните. Георги, който току-що е навършил 18 години и седи..

публикувано на 28.09.21 в 16:56
Варна

Административен съд-Варна се произнася до месец по делото срещу нередностите в ОУП на Варна

Варненският Административен съд трябва да се произнесе в едномесечен срок по делото срещу нередностите в Общия устройствен план (ОУП) на Варна. Това постанови на днешното заседание по делото съдия Красимир Кипров. Делото беше заведено от граждански организации и отделни граждани срещу Комисията за защита от дискриминация, с настояването..

публикувано на 28.09.21 в 15:46

Фирмата, спасявала "Курск“, изготвя план за изтегляне на заседналия кораб край Камен бряг

С техниката, с която разполагаме не може да разчитаме, че изтеглянето на заседналия край Камен бряг товарен кораб Vera su, може да се случи. Единственото решение, което може да бъде взето в момента е той да бъде укрепен с допълнително още 4 котви. Това каза министърът на транспорта Христо Алексиев, който пристигна на мястото на инцидента. МОСВ:..

публикувано на 28.09.21 в 14:56

Корабът "Вера Су" остава в плитчините на Яйлата

Акцията по изтеглянето на заседналия при скалите край местността Яйлата кораб е прекратена за днес заради неуспех на операцията.  По време на първия опит за изтеглянето на кораба участваха два влекача, като на единия от тях въжето беше скъсано. По неофициална информация конструкцията на кораба не позволява той да бъде изтеглен с по-голяма теглителна..

публикувано на 28.09.21 в 14:15

Актуална информация от Covid зоните в общинските ДКЦ-та във Варна

За периода от 13 до 26 септември в Ковид зоните, изградени в диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) във Варна, са извършени следните дейности, съобщават от общинската дирекция "Здравеопазване": В ДКЦ I „Света Клементина“ са направени 229 антигенни теста, от които 44 са положителни. През сектор „Образна диагностика“ от „зелен коридор“ са..

публикувано на 28.09.21 в 13:40