Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младоженци от Варна с благородна кауза - дарения вместо цветя

4
Мария и Милен Минкови
Снимка: Петко Момчилов

На днешната дата 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. С вяра в доброто надежда подарява любовта на семейство Минкови.

Мария и Милен са едно от най-младите семейства на морската столица, които си казаха заветното „Да“ преди броени дни, на 8 септември.

Въпреки, че живеят от дълги години извън родната Варна, те решиха да станат семейство не къде да е, а в непосредствена близост до морския бряг, под звука на вълните и песента на чайките.

Семейство Минкови избра да направи своите гости съпричастни на една благородна кауза. Вместо пари за цветя, гостите на сватбата бяха поканени да заделят определената сума за лечението на нуждаещ се мъж. Как се е родила идеята им, чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова със семейство Минкови:


Едва ли сме пионери в този тип каузи, но решихме тъй като нямаме нужда от толкова много цветя, а и за нас беше достатъчно нашите близки да дойдат. А има хора, които се борят за ден живот и дори и малко, би им помогнало, за да се почувстват добре и да се възстановят.“, сподели булката Мария пред микрофона на Радио Варна.

Мария и Милен са юристи. Запознати са добре с измамите с фалшиви благотворителни инициативи. Затова са проучили подробно преди да изберат каузата, която да подкрепят. Разговаряли са с лекари и дори са се срещнали лично с нуждаещия се пациент.

Адмирации към благородния жест на младото семейство Минкови! Екипът на Радио Варна им желае да запазят любовта си, вярата в доброто и да продължават да подаряват надежда на нуждаещите се!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителна кампания в Добрич осигурява храна за бедни семейства и самотни възрастни хора преди Великден

Благотворителна кампания в Добрич осигурява храна за бедни семейства и самотни възрастни хора в навечерието на великденските празници. Инициативата се организира вече осма година и е плод на общите усилия на Фондация „Милостиво сърце“, Клуба за народни танци „Жътври“, както и на десетки доброволци. Хранителните пакети винаги се подготвят и раздават до..

публикувано на 24.04.24 в 14:58

Благотворителен базар "Да помогнем на малката Софи" организират в ОУ "Ангел Кънчев"

Благотворителен великденски базар в помощ на дарителската кампания "Да помогнем на малката Софи" организират на 29 и 30 април в III Основно училище "Ангел Кънчев" във Варна.  В двора на учебното заведение в двата дни от 8 до 18 часа ще се предлагат изработени от учениците изделия.  Благотворителната инициатива е по идея на учителите, училищното..

публикувано на 24.04.24 в 11:10

24-ти април – Международен ден в памет на жертвите на геноцида над арменците

Първоначално обявен като Международен ден за солидарност с арменския народ от Европейския парламент през 1987 г. по повод годишнина от началото /1915/ на геноцида над арменците в Османската империя. За първи път се отбелязва през 1989 год. Отбелязва се от всички арменци по света. Арменският геноцид е извършен умишлено и систематично..

публикувано на 24.04.24 в 07:36

По темата "Планета срещу пластмаси" Балчик поставя кошчета за разделно събиране в детските градини

420 кг е резултатът от кампанията за разделно събиране на отпадъци от опаковки „За чиста околна среда“, организирана от Община Балчик във връзка с Деня на Земята – 22 април. Основно беше предадена хартия и по-малко пластмаса, обобщи днес управителят на сметосъбиращото предприятие БКС инж. Павел Павлов, отчитайки, че месечно машините събират между 400 и..

публикувано на 23.04.24 в 14:55

Филмират живота около влажните зони от Дуранкулак до Казашко

Започват снимки на пет късометражни филма за влажните зони в региона от Дуранкулак до Казашко. Филмите ще бъдат ползвани за обучителни срещи и ролеви игри, които ще насочат ученици да генерират идеи за устойчиво развитие на района. През август в с. Езерец ще се организира и четиридневен еко лагер, на който участниците ще се запознаят със значимостта..

публикувано на 23.04.24 в 11:23

Безплатна туристическа обиколка във Варна на 1 май

120 безплатни пешеходни туристически обиколки с професионални екскурзоводи ще се проведат във Варна през 2024 година. 98 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български. Инициативата се провежда за единадесета поредна година, като организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство  със..

публикувано на 23.04.24 в 10:22

В сряда отбелязваме юбилейното издание на "Ден без асансьори"

Тази сряда, 24 април, България ще отбележи десетото юбилейно издание на кампанията "Ден без асансьори". Целта на инициативата е да разпространи посланието за нуждата от ежедневна физическа активност и как изкачването на стълби може да бъде един лесен и достъпен начин да продължим да се движите ежедневно. „ Ден без асансьори“  е събитие, което насочва..

публикувано на 23.04.24 в 08:41