Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представяне на хумористичния роман на Даниела Иванова „Лесна работа“

| обновено на 24.09.21 в 17:54

Романът „Лесна работа“ помита всички досегашни представи за успешна обществена кариера и описва невероятния начин, по който случаен човек може да се окаже президент.

Историята провокира читателя, държи го в приятно напрежение и му дава именно това, от което той се нуждае: забавен сюжет, интересни герои, неочаквани обрати и завладяващ стил.

След излизането от печат на първия капучино роман много събития сякаш скочиха от неговите страници, за да се случат в реалния живот. И това съвсем не е случайно, тъй като Даниела Иванова години наред води седмичното обзорно предаване на Радио Варна „Позиция“, което й дава добър поглед към политическите процеси и механизмите, движещи обществения живот. Романът „Лесна работа“ идва след успеха на авторските й текстове в предаванията „Още повече“ и „Събота плюс“, които в края на деветдесетте години представят другата - по-усмихната и свежа гледна точка към събитията от деня.

  „Лесна работа“ не е като никоя друга книга. Тя грабва читателя с невероятни лични истории, които влияят върху хода на важни обществени събития, с нелепи и смешни причини, които разчупват общоприети норми.

През годините Даниела Иванова трупа знания и опит, които сега са представени по занимателен начин в завладяващия сюжет на романа „Лесна работа. Като в игра авторът на първия капучино роман насочва мислите ни между невероятното и напълно осъществимото, провокира възприятията за човешките възможности, за силата на манипулацията, за иронията на времето, в което живеем и за намесата на случайността в съдбовните събития. В „Лесна работа“ всеки може да се окаже на чуждо място и всичко може да се случи, така че дори да промени цяла държава.

Даниела обича капучино и го пие в любимата си ръчно рисувана чаша. На нея е изобразена разтворена книга с надпис „Лесна работа“. Всеки ден на Даниела започва с усмивка в буквалния смисъл на думата, защото на дъното на тази чаша е нарисувана усмивка. Последната е допълващ щрих и към капучино романа „Лесна работа“. Дори заглавието го подсказва.

„Лесна работа“ се съчетава идеално с чаша капучино. Чете се леко и с наслада. Веднъж влязъл в привлекателния свят на героите, читателят ги приема като свои стари познати и не престава да се вълнува за съдбите им.

Вълнува се как ще завърши историята и кой къде ще се окаже на финала. И въпреки всички възможни предположения, остава изненадан. Никой не се оказва там, където се предполага, че трябва да бъде.

А цялата история започва от един подкаст и от „исторически находки“ на брега на морето.

Снимки: 27 септември, Арт салона на Радио Варна




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия