Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НСИ: Преброителите не изискват лични документи

Снимка: Архив

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис. Това обявиха от Националния статистически институт.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. Маските им са сини и брандирани с Преброяване 2021. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

НСИ: Инфлацията от началото на годината е 3.5%

Индексът на потребителските цени за септември 2021 г. спрямо август 2021 г. е 100.4% , т.е. месечната инфлация е 0.4%. Инфлацията от началото на годината (септември 2021 г. спрямо декември 2020 г.) е 3.5%, а годишната инфлация за септември 2021 г. спрямо септември 2020 г. е 4.8%, съобщиха от НСИ. Средногодишната инфлация за периода октомври 2020 -..

публикувано на 18.10.21 в 11:14

МОН хвана десетки хиляди фиктивни почивки на ученици

През последните 4 месеца поредица от проверки показа наличието на десетки хиляди фиктивни почивки на ученици. Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков. Денков добави, че за тях са платени 8 млн. лева.  Няма нито документи, нито регистрации за почти 8 млн. лв., платени от Министерството на образованието и науката (МОН) за..

публикувано на 18.10.21 в 10:16

Ремонт затруднява движението по пътя Варна-Кичево

Ремонт на асфалтовата настилка затруднява движението по пътя между Варна и село Кичево , видя репортер на "Радио Варна".  Ремонтните дейности започват след Картинг писта "Варна". Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.  Шофирайте внимателно! 

публикувано на 18.10.21 в 10:08
Стойчо Кацаров

Кацаров: На този етап вечерен час и локдаун не се налагат

Ситуацията е много сериозна, много напрегната. Нарастващият брой на новите случаи и запълнените интензивни легла налага да се въведат допълнителни ограничителни мерки. Това каза по БНТ служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Той обясни, че днес следобед е насрочил срещи с експертния съвет към МЗ, с директори на болници и РЗИ-та и..

публикувано на 18.10.21 в 09:50

От МОСВ за "Вера Су": На този етап няма замърсяване

На този етап не можем да говорим за замърсяване на водите на Черно море , въпреки завишените нива на азотни съединения, заяви по БНТ, заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров. "Експертите направиха доста сериозен мониторинг, дори от пунктове, от които не очакваме разсипване на товара на кораба "Вера Су". 3 пъти в момента е..

публикувано на 18.10.21 в 09:40

Ново затягане на мерките обсъждат днес

Ново затягане на противоепидемичните мерки ще бъде обсъждано и предложено днес от Експертният съвет по епидемиология към здравното министерство. Предложението е да бъде въведен зелен сертификат или изследване с бърз антигенен тест, или с PCR, каквато е практиката в редица държави на ЕС за посещение на обществени места, или да бъдат..

публикувано на 18.10.21 в 08:41

Европейски ден за борба с трафика на хора

На 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора ще бъде представен вторият етап от кампанията на ГДБОП и Националната комисия за борба с трафика на хора, която се провежда под наслов „Не залагай съдбата си на карта”. Целта на кампанията е повишаване на..

публикувано на 18.10.21 в 06:52