Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Топло за септември

Снимка: blackseaog.com

Днес ще има променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Ще е почти тихо, по Черноморието сутринта все още ще духа слаб вятър от запад-северозапад, а около и следобед слаб до умерен югоизточен.

Максимални температури между 21 и 26, за Варна около 24 градуса.

Вълнение на морето 2-3 бала.Температура на морската вода около 21 градуса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тази вечер подготвят разтоварването на "Вера су"

От  Изпълнителна агенция "Морска администрация" имат пълна готовност да започнат операцията по претоварването на карбамида от кораба "Вера су".  Два спомагателни кораба вече са на място, времето все още не е подходящо, но през нощта ще бъде транспортирана необходимата техника.  Баржа с външна хидравлика ще бъде привързана към кораба, за да може..

публикувано на 18.10.21 в 18:07

Над 200 души се лекуват от COVID-19 в болница във Варна

228 души са настанени в УМБАЛ "Света Марина" за лечение на COVID-19, от които интубирани на апаратна вентилация са 21, а 12 на неинвазивна вентилация. В тежко и средно тежко състояние са 62 болни. Нарастването на заболеваемостта от Ковид-19 наложи тотална реорганизация на дейността на най-голямото лечебно заведение в Източна България - УМБАЛ ,,Света..

публикувано на 18.10.21 в 17:58

МОН: "Зелен сертификат" за учителите най-рано след месец

Министерството на образованието и науката (МОН) ще подкрепи евентуално решение на Министерството на здравеопазването (МЗ) за въвеждане на „зелени сертификати“ в обектите с обществено предназначение, включително в образователните институции. Условието е то да важи само за преподавателите и непедагогическия персонал и да започне да се прилага най-рано..

публикувано на 18.10.21 в 16:35

Капитанът на "Вера су" и вторият му помощник обжалват ареста си

Капитанът на заседналия товарен кораб край Камен бряг "Вера Су" и неговият помощник обжалват мерките си "задържане под стража".  Утре състав на Апелативен съд – Варна ще разгледа жалбите срещу определените от Окръжния съд в Добрич мерки за неотклонение. Хайдар Е. и Кемал А. са привлечени като обвиняеми за това, че на 20 септември 2021г., в акваторията на..

публикувано на 18.10.21 в 15:27

Чистят деретата и шахтите във Варна от вредни гризачи

Започва есенно-зимната дератизация на каналните шахти и дерета на територията на община Варна, съобщиха от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“. Дератизацията включва залагане на родентициди в каналните шахти или в дупките на гризачите. Използват се препарати на антикоагулантна основа, със санитарно разрешително за пускане на..

публикувано на 18.10.21 в 15:13

Изграждат паметник на Васил Левски в Бяла

Паметник на националния герой Васил Левски ще бъде издигнат на централния площад в град Бяла. Проектът е финансиран с евро средства. Освен изграждане на бюст-паметник на великия българин  е предвидено облагородяване на зоната около него, както и монтиране на система за изкуствено осветяване на монумента.  Във всеки град в България трябва да бъде..

публикувано на 18.10.21 в 14:22
Училищната библиотека

Училището в Михалич се нуждае от книги

Екипът на Обединено училище „Васил Левски“ в село Михалич, община Вълчи дол, отправя апел за дарение на книги, за да попълни отскоро създадената си училищна библиотека. Към момента разполагат с близо 1000 тома, но те са недостатъчни, каза за Радио Варна директорката на училището Антония Пенчева. 141 деца от 6 села се обучават в учебното..

публикувано на 18.10.21 в 13:14