Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Още нови жилищни сгради в и край курортните комплекси

Златни пясъци

Ново жилищно строителство ще има в курортен комплекс Златни пясъци" на мястото на бившето автостопанство, където има два поземлени имота. За целта старите сгради, които са стопански постройки, ще бъдат премахнати и ще се образува нов имот. Това стана ясно по време на днешното заседание на съветниците от постоянната комисия "Архитектура и градоустройство. Мнозинството гласува "за", въпреки че се изказаха и мнения на съветници, че трябва да спре застрояването с жилищни сгради в курортите. По закон наредба 7 позволява да съществуват подобни сгради, а в този случай не се засяга растителността в района, аргументира се главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. 

План за регулация и застрояване за жилищна сграда и трафопост на главния път Варна- Свети Свети Константин и Елена одобриха по предложение на кмета общинските съветници от комисията "Архитектура и градоустройство" към Варненския Общински съвет на днешното си заседание. Парцелът е извън курорта, между Евксиноград и Свети Свети Константин и Елена. По време на постоянната комисия се изказаха мнения за старата слава на курортите Дружба и Златни пясъци. Становището е, че години наред от тогава до сега липсва общ градоустройствен облик. И проблемите в курортите били от времето преди приемането на Общия устройствен план през 2012 година. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Янев: Няма струпване на войски на НАТО в България

Струпване разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България няма. Това каза министърът на отбраната Стефан Янев, предаде репортер на БГНЕС. „Решение на българското правителство за такъв тип движение, струпване или разполагане на войски на НАТО на българска територия няма”, каза още той.

публикувано на 25.01.22 в 14:06

Сроковете на COVID-сертификата за страната няма да бъдат променяни

Не предвиждаме никаква промяна на сроковете за действие на сертификатите вътре в страната. Това съобщи държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг пред здравното министерство. Сроковете на зеления цифров сертификат не важат за България. За сега този въпрос не сме го поставяли, подчерта доц. Кунчев, след като в понеделник бяха..

публикувано на 25.01.22 в 13:35

Десетки таксиметрови шофьори се събраха на протест днес в Добрич

Десетки таксиметрови шофьори се събраха на протест днес в Добрич. Тяхното недоволство е продиктувано от желанието на централата, с която те работят, да повишат цените на услугите си за превоз. Според протестиращите това ще доведе до още по-голям отлив на клиенти и съответно спад на техните приходи. Централите, които се използват от..

публикувано на 25.01.22 в 11:27

Петков: Откритият диалог ще замести езика на омразата

Днес очаквам реални първи резултати. Вярвам, че този открит диалог ще замести национализма и езика на омразата. Хората очакват реални резултати, а не политическа риторика. Разбира се, следим внимателно общите теми, включително историята, човешките права, нещата, които са важни за евроинтеграцията. Това заяви премиерът Кирил Петков при откриването на..

публикувано на 25.01.22 в 11:09

21 000 души са дарили кръв през 2021 година в Кръвния център във Варна

21 000 души са дарили кръв през 2021 година за Районния център по трансфузионна хематология във Варна. Това каза неговият директор д-р Жанина Йорданова, като посочи, че винаги срещат голяма съпричастност у хората, такава, каквато видяхме при акцията по кръводаряване в София за ученичката, която беше блъсната от автобус. Миналата година кръводарителите..

публикувано на 25.01.22 в 10:39

Авария оставя без вода част от кварталите Младост и Възраждане

Част от кварталите "Младост" и "Възраждане" са с прекъснато водоподаване поради авария , съобщават от ВиК-Варна. Очаква се водата да бъде пусната около 14.00 часа. Авария е причината и за спирането на водата на абонатите в района на местността "Ален мак" и курортния комплекс "Чайка". Водоподаването там ще бъде възстановено към 15.00 часа ,..

публикувано на 25.01.22 в 10:06

Таксиметровите шофьори във Варна са в готовност за протест

Кризата с повишаващите се цени на тока и на горивата не подмина и таксиметровия бранш. Все по-често се случва, когато се опитаме да си извикаме такси, да не можем да се свържем с централата или да ни отговорят, че няма свободни автомобили. Причина за това според председателя на синдикат "Авто 94" Димчо Иванов е, че таксиметровите шофьори във..

публикувано на 25.01.22 в 08:06
Подкасти от БНР