Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Протест срещу "зеления сертификат" във Варна

Снимка: Радио Варна

Около 30 души се събраха пред община Варна за да протестират срещу въвеждането на т.нар. "зелен сертификат".

Те скандираха "долу мерките" и "това е моят свят без сертификат".

Протести срещу "зелените сертификати" имаше днес на няколко места в страната. Около 70 души протестираха в Бургас. Те поискаха да се срещнат с директора на здравната инспекция, а десет души успяха да влязат в сградата на РЗИ.

Протест срещу ваксините и зелените сертификати имаше и в Шумен. Около 80 души се събраха на площада пред Регионалната здравна инспекция и казаха "НЕ" на ограниченията, които налага заповедта на здравния министър.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8%

Бюджет 2022 ще е бюджет на икономическия растеж. Това стана ясно от думите на вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, който представя днес основните параметри на проектозакона на държавния бюджет за 2022 година. Бюджет 2022 има три основни акцента – нарастване на капиталовите инвестиции не само със средства от ЕС, а и национални. Значително..

публикувано на 21.01.22 в 11:19

МВнР на Русия: Руските предложения за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния

Руските предложения за гаранции за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния , които се присъединиха към алианса след 1997 г., съобщи руското външно министерство, цитирано от РИА Новости. "Един от стълбовете на нашите инициативи, упоменат от вас, е съзнателно формулиран много ясно и не позволява двусмислени тълкувания. Става..

публикувано на 21.01.22 в 11:00

Хлебопекарни в Добрич предвиждат ново увеличение на хляба

Браншът в сферата на производството на хлебни и сладкарски изделия изпитва огромни затруднения, произтичащи от постоянното галопиране на цените на електроенергията, газа, както и на всички суровини, които се използват. Радослав Райков е собственик на три хлебопекарни в Добрич и осигурява заетост за 12 човека. По думите му поредното повишаване на цената..

публикувано на 21.01.22 в 10:19

НОИ изплаща еднократната добавка от 75 лева на 694 643 пенсионери от 1 февруари

Националният осигурителен институт (НОИ) започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. към пенсиите на пенсионерите , които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс или имат поставена бустерна доза ваксина. Сумата се изплаща независимо от вида и размера на пенсията, както и без значение възрастта на пенсионера. Тя не е част от..

публикувано на 21.01.22 в 09:36

Пътното поддържане във Варна в следващите дни ще е с 24-часови дежурства

Студен атмосферен фронт прогнозират синоптиците още днес във Варна. Очакват се слаби превалявания от дъжд и сняг и усилване на вятъра. Около 4 градуса е очакваната максимална температура на въздуха, но през втората половина от деня бързо ще се понижава. Това създава реална опасност от заледяване по пътищата на града. Какво очаква варненци в тази..

публикувано на 21.01.22 в 08:20
Може ли пътят Варна-Добрич да изглежда така?

Възможно ли е пътят Варна - Добрич да стане четирилентов?

Възможността това да се случи бе обсъдена на среща на кметовете на общините в област Добрич с депутатите от 8 Многомандатен избирателен район. За нуждата двулентовият път да бъде разширен се говори от години, като преброяването от камерите на Агенция пътна инфраструктура показва, че там трафикът е по-висок от този на АМ „Хемус“. Дължината на отсечката..

публикувано на 21.01.22 в 07:45

Спад на раждаемостта в Балчик

От началото на годината досега от отдел ГРАО в община Балчик са издадени и пресъставени 6 акта за раждане на деца, родени в Германия, Чехия, с адресна регистрация в Тервел, Каварна. Първото с адрес в общината е момиченцето Алейна Орхан от село Стражица, съобщиха от отдела.Тази година първото бебе в Акушеро-гинекологочното отделение на МБАЛ..

публикувано на 21.01.22 в 07:35
Подкасти от БНР