Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Водач на електрическа тротинетка блъсна пешеходец и избяга

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водач на електрическа тротинетка е блъснал пешеходка вчера във Варна. Инцидентът е станал в кв.Трошево, до бл.21. Жената е с контузия, съобщиха за Радио Варна от КАТ. Обстоятелствата около инцидента се изясняват. През денонощието във Варна е регистриран още един пътен инцидент, отново в междублоково пространство, в пресечки на територията ма кв.Младост. Там са се ударили два леки автомобила, няма пострадали хора.

Припомняме, че Законът за автомобилните превози регламентира водачът на индивидуално електрическо превозно средство при движение: да ползва в тъмните часове на денонощието и/или при намалена видимост светлоотразителни елементи върху видимата част на облеклото, позволяващи да бъде лесно забелязан; да се движи по изградената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава - възможно най-близо до дясната граница на платното за движение; в тъмните часове на денонощието и/или при намалена видимост да управлява индивидуалното електрическо превозно средство с включени светлини; да се движи с изправна спирачна система; и да ползва каска, ако е на възраст до осемнадесет години, записаха депутатите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново увеличение на случите на коронавирус в Балчик

Крех­кият спад на за­ра­за­та с ко­ро­на­ви­рус в об­щи­на Бал­чик се из­мес­тва от но­во уве­ли­че­ние на слу­чаи­те. Бол­ни­те към 30 ноем­ври са 190, от тях 15 са в бол­ни­ца. Сед­ми­ца по-ра­но в спи­съ­ка на ле­ку­ва­щи­те се от Ко­вид-19 са впи­са­ни 157 мес­те­ни жи­те­ли.  Но­ви­те слу­чаи за периода, впи­са­ни в ре­гис­тъ­ра, са 83...

публикувано на 30.11.21 в 17:38

Има готовност за зимното поддържане на пътищата във Варна

Заради мокрия сняг, който преваля в село Каменар и в крайните квартали на Варна, от общината организират дежурства на фирмите, които отговарят за зимната подготовка на пътищата. Това съобщи Тихомир Тимов - началник на отдел "Общинска инфраструктура " в общината. Тази вече ще бъдат обработени платната и на Аспарухов мост. Чуйте повече в звуковия..

публикувано на 30.11.21 в 17:21

Учениците от Долни чифлик се връщат в клас

Възстановяват присъствените учебни занятия в седемте училища в община Долни чифлик, Варненска област. Учениците ще бъдат в клас на ротационен принцип. Децата се връщат в училище заради понижаването на заболеваемост в общината. Припомняме, че и в община Бяла учениците се върнаха в училище. Засега данните за Варна и останалите  общини в региона,..

публикувано на 30.11.21 в 16:44

Изследват безплатно варненци за ХИВ/СПИН на 1 декември

По повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН на 1 декември от 9.00 часа в двора на Медицинския университет във Варна ще бъде открит мобилен кабинет, в който студенти, преподаватели и всички желаещи граждани могат да се изследват безплатно и напълно анонимно за своя ХИВ-статус. Кабинетът е част от традиционната АНТИСПИН кампания във Варна, организирана..

публикувано на 30.11.21 в 15:27

МРРБ: Участъкът от "Струма", където стана катастрофата, няма Акт 16

До ден днешен пътят, където стана инцидентът със северномакедонския автобус, няма Акт 16 , защото не са приключили отчуждителните процедури. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова на брифинг в МРРБ, на който представи резултатите от възложената проверка на пътния участък Драгичево – Долна Диканя, предаде БГНЕС. И тук сме строили на чужда..

публикувано на 30.11.21 в 14:44

Откриват PCR лаборатория в ДКЦ ”Св.Клементина”

Първата ПСР лаборатория в общински диагностично –консултативен център ще заработи до дни в ДКЦ ”Св.Клементина” във Варна. Това съобщи д-р Иван Иванов, управител на здравното заведение. Лабораторията е  добре оборудвана за извършване на тестовете за коронавирус, обясни Иванов. Ковид зоната на здравното заведение вече не работи денонощно, но..

обновено на 30.11.21 в 14:37

Денков: Големите ученици се връщат в клас, когато дойдат обещаните от МЗ тестове

По-големите ученици – от 5 до 12 клас, ще се върнат в училище, когато бъдат получени обещаните от Министерството на здравеопазването тестове. Това заяви пред bTV министърът на образованието Николай Денков. В момента в склада в Лозен има около 400 хил. теста. Те ще бъдат разпределени за тестването на малките ученици до края на следващата седмица...

публикувано на 30.11.21 в 14:17