Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дезинфекцират обществени места в Каварна

Снимката е илюстративна.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дезинфекцират обществени места в Каварна заради усложнената епидемиологична обстановка. Ще бъдат обработвани общинският пазар, главните улици, паркове и места, предназначени за широко обществено ползване. Това каза  Елица Петрова, началник отдел „Екология и зелена система“  в община Каварна. В края на работния ден ще бъде обеззаразена и сградата на общинската администрация – място посещавано през деня от много хора. Ще бъдат използвани дезинфектанти с бактерицидно и вирусоцидно действие на хлорна и / или алкохолна основа, разрешени за употреба от министерството на здравеопазването, допълни Петрова. Те са безвредни за здравето на гражданите и не е необходима да се въведе карантинен срок след извършване на дезинфекцията.

Информация на сътрудника на Радио Варна Керанка Далакманска

ВИЖТЕ ОЩЕ

НОИ: Средният осигурителен доход за ноември е 1191,79 лева

Националният осигурителен институт обявява, че размерът на средния осигурителен доход за страната за ноември 2021 г. е 1191,79 лв. Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.12.2020 г. до 30.11.2021 г. е 1161,23 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на..

публикувано на 19.01.22 в 13:10

Очаква се връщането на субсидията от 35 евро за седалка

 Очаква се връщането на мярката, която предвижда туроператорите да получават по 35 евро субсидия за всяка заета седалка с чартърен полет до България. Ще бъде премахната дискриминационна поправка, която е приета в предходния парламент и която облагодетелства само българските авиокомпании. Прогнози за летния сезон все още не могат да бъдат направени..

публикувано на 19.01.22 в 12:19
Кирил Петков

Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех

Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание, предаде  БГНЕС. "От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, от друга страна те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е много по-важна от само късо и дълго име. Тази нота казва, че..

публикувано на 19.01.22 в 11:49

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат на тържествена церемония в Народното събрание , предаде БНР. Двамата, както и всички официални лица, които присъстват в пленарна зала, бяха посрещнати от представителна гвардейска рота на централния вход на Народното събрание. Сред присъстващите в пленарна..

публикувано на 19.01.22 в 10:25

Още 15,3 милиона евро в подкрепа на туристическия сектор

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 15,3 милиона евро в подкрепа на туристическия сектор. Помощта ще бъде под формата на преки безвъзмездни средства и ще бъде предоставена не по-късно от 30 юни 2022 година. Стъпка в правилната посока, защото през последните две години туризмът почти не работи, коментира Стоян Маринов, преподавател в..

публикувано на 19.01.22 в 09:56

Един изгорял и три опушени апартамента след инцидента в "Младост" /ОБНОВЕНА/

Пожар е горял снощи в бл.117 в кв.“Младост“. По първоначална информация, минути преди 20 часа, 67-годишен мъж е запалил газова бутилка с приставка за отопление, от където тръгват пламъците. Огънят бързо е обхванал жилището му, като се е пренесъл и на два етажа над него. Пожарът е нанесъл материални щети – изгорели са много покъщнини, както и..

обновено на 19.01.22 в 09:53

Варна ще е домакин на Форум и индивидуални консултации относно ин витро с донорски яйцеклетки

Медицински център за репродуктивно здраве ще представи своята донорска програма за яйцеклетки в град Варна. Събитието ще се проведе на 29 януари, от 11 ч. в хотел на бул. "Княз Борис I" 111. Всички двойки, посетили деня на отворените врати, ще получат възможността за безплатни консултации с ръководителя по донорска програма, д-р Дарина Давидова...

публикувано на 19.01.22 в 07:31
Подкасти от БНР