Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обсъжда се отпадане на зеления сертификат за антитела

Снимка: БГНЕС

Обсъжда се възможността да отпадне зеленият сертификат за наличие на антитела. Това каза здравният министър Асена Сербезова пред журналисти след участие в парламентарния контрол.

Тя определи мерките в страната, като едни от най-либералните в Европа. Сербезова посочи, че евентуално промяна на изискванията за зеления сертификат ще има, ако бъде направено предложение от експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката, здравния контрол и главния държавен инспектор, но все още такова няма.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Цончо Ганев

Цончо Ганев: Престъпна група е ощетила бюджета на Варна с десетки милиона лева

Специализираната прокуратура наблюдава разследване срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица в Дирекция "Местни данъци и такси" в община Варна. Това съобщи днес вътрешният министър Бойко Рашков. Той отговори на въпрос на заместник-председателят на НС Цончо Ганев от "Възраждане". „Бюджетът на община Варна е ощетен с..

публикувано на 28.01.22 в 17:15

Лош ток съсипва електроуредите на жителите на Аврен

Община Аврен е поставена в извънредна ситуация, както всички общини у нас, заради драстично увеличената сметка за ток, която трябва да бъде платена до 2 февруари. Допълнително усложнение са непрестанните токови удари, от които изгарят електроуредите на жителите на Аврен и села от района, заради което хората са изпратили жалби до КЕВР и..

публикувано на 28.01.22 в 17:05

Задържаха ръководител на детска музикална школа от Аксаково за блудство

24-годишен мъж, ръководител на популярна музикална школа за обучение на деца от 5 до 15-годишна възраст в Аксаково, Варненска област, е задържан за 24 часа заради подаден сигнал от 10-годишно момче, че по време на урока, мъжът е направил опит да блудства с него. В момента се проучва дали има и други подобни случаи, уточни Невена Илиева, ръководител..

публикувано на 28.01.22 в 16:58
Снимката е илюстративна.

Пускат ферибот Русе-Гюргево

Фериботната линия се възобновява не по-късно от месец юни 2022 г., като целта е да бъде поета голяма част от тежкия трафик между България и Румъния. Новината е в резултат на разговорите между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и вицепремиера Гроздан Караджов с вицепремиера и министър на транспорта и инфраструктурата на Румъния Сорин..

публикувано на 28.01.22 в 16:28
Ваксина

Изнесени пунктове за ваксинация през почивните дни във Варна

В събота и неделя във Варна изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат разположени на няколко места в града. Желаещите могат да с поставят ваксина в магазин „Метро“ (ул. „Атанас Москов“ №2) от 10 до 18 ч., като пунктът ще работи и днес, 28 януари. Пункт ще има и на територията на магазин „Технополис Варна 2“ (бул. "Цар Освободител" №267), с..

публикувано на 28.01.22 в 15:27

АБАИ и БАН със съвместен проект за развитието на безпилотната авиация в България

Асоциацията на Българската авиационна индустрия (АБАИ) и Българската академия на науките (БАН)  излязоха с  предложение за създаване на Независима Експертна група за Българската безпилотна авиация към Министерството на транспорта и съобщенията (МТС)  с цел по-бързото развитие на Безпилотните системи и имплементирането на U-Space в България. То е..

публикувано на 28.01.22 в 15:15

В Добрич децата в предучилищна възраст ще посещават само детска градина

Децата от задължителното предучилищно образование да се обучават само в детските градини определи със заповед кметът на община Добрич Йордан Йорданов. Промените влизат в сила от следващата учебна година -2022-2023 година. Проверка е установила, че 20 деца на 4-годишна възраст са допуснати да се обучават в училища в града, което е в нарушение на Закона..

публикувано на 28.01.22 в 14:41
Подкасти от БНР