Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започва заооблачаване в събота

2
Средносолените води на Камчия, при смесването на реката и морето.

Днес с преминаването на студен атмосферен фронт от север облачността ще се увеличи до значителна и на места, първо в северозападната част на района, а по-късно следобед и над останалата, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще е слаб и от югозападен бързо ще се обърне от северозапад, по-късно от север и североизток, привечер ще стихне. 

Максимални температури между 24° и 29°, за Варна около 27°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 13°-16°.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Портних в студиото на Радио Варна

Иван Портних: Развитието на Варна се саботира

„С лека ръка и с йезуитски аргументи се саботира развитието на града“. Това каза в предаването на РадиоВарна „Позиция“ кметът на Община Варна Иван Портних, визирайки връщането на част от проекта за бюджет на общината за 2022 г. от областния управител Благомир Коцев.Кметът подчерта, че, по закон, областният управител има право да връща решенията..

публикувано на 21.05.22 в 13:33

Св. св. Константин и Елена посреща 21 май с намаления за Лято 2022 и културна програма за празника на курорта

Първият български морски курорт Св. св. Константин и Елена ще посрещнете празника си с богат календар на събитиен и атрактивни предложения за ваканции и кулинарни преживявания. На 21 май честванията започват в 9 часа от Манастира „Св. св...

обновено на 21.05.22 в 13:06

Отбелязваме 30 години „Натура 2000“ в ЕС

По данни на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) мрежата обхваща над 27 000 защитени зони в сухоземната и морската част на ЕС. В България са определени 340 защитени зони, които обхващат 34,9% от националната територия. Това са 120 защитени зони за опазване на дивите птици (23.1% територия) и 233 защитени зони за опазване на..

публикувано на 21.05.22 в 12:50

Предотвратени са над 34 хил. опита за незаконно влизане в България от началото на 2022 г.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 20 април 2022 г. е въведен План за действие при извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск по границата на Република България с Република Турция. За ефективно противодействие на нелегалната миграция в зоната на отговорност на РДГП - Елхово са командировани служители от други..

публикувано на 21.05.22 в 12:25

Празник в манастира "Св. Св. Константин и Елена" край Варна

Десетки варненци и гости на града, както и много украински семейства, присъстваха на празничното богослужение в манастира "Св. Св. Константин и Елена", който отбелязва храмовия си празник в  едноименния курорт край Варна. Припомняме, че в манастира има чудотворно аязмо под самия свети престол в олтара. Даниела Стойнова с репортаж от..

публикувано на 21.05.22 в 11:40

Глобалното затопляне съкращава съня на хората по целия свят

Най-мащабното проучване досега установи, че повишаването на температурите, предизвикано от климатичната криза, съкращава съня на хората по света, съобщи „Гардиън“. Добрият сън е от решаващо значение за здравето и благосъстоянието. Но глобалното затопляне повишава нощните температури дори по-бързо,..

публикувано на 21.05.22 в 11:35

Германия и Италия одобриха плащанията за руски газ след съгласие от Брюксел

Германия и Италия са уведомили компаниите, че могат да си открият сметки в рубли, за да продължат да купуват руски газ, без да нарушават санкциите срещу Москва, след като са обсъдили въпроса с Европейския съюз, съобщиха източници. Дебатът относно искането на Русия чуждестранните купувачи да плащат за..

публикувано на 21.05.22 в 10:38