Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мая Манолова: Обещанията за промяна се оказаха поредната лъжа

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Повишаването на доходите на българските граждани е абсолютно задължително. Абсурдно е хората да работят на две места и да са в графата „работещи бедни“. Това коментира в предаването на Радио Варна „Позиция“ председателят на партия „Изправи се, България!“ Мая Манолова. Тя допълни, че новата формация си е поставила за задача да извърши голяма трудова реформа, след която най-ниската заплата да покрива сумата за издръжката на живот, която в момента е 1 220 лева.

"В понеделник започваме национална подписка с редица искания за подпомагане на хората и фирмите", каза Мая Манолова и уточни: "Исканията са за нулева ставка на ДДС за основни хранителни продукти, таван на цените на стоките от малката потребителска кошница, нулево ДДС върху битовите сметки, въвеждане на необлагаем минимум за работещите хора, отпадане на данъчното облагане на тези, които получават минимална работна заплата.и справедливо преизчисление на пенсиите".

По повод политическата обстановка в страната, Мая Манолова заяви, че предсрочни избори не са най-доброто решение, но стават все по-вероятни: "Според мен никой разумен човек не иска сега предсрочни избори, но положението на четворната коалиция е-неудържимо. Доверието стремглаво лети надолу. Решенията, които вземат не са в интерес на техните избиратели и българските граждани. Т.е. едно правителство на богатите приятели се смени с друго правителство на богатите приятели, които печелят от войната в Украйна. Обещанията за промяна се оказаха поредната лъжа и правителството ще се докара до там само да се свали".

"Планът за приемането на еврото до 2024 година е поредното доказателство на пълната неадекватност на четворната коалиция. Когато хората обедняват ежедневно, им се говори за нещо, от което много от тях се притесняват и то им се говори без разяснителна кампания. В „Изправи се, България!“ обсъждаме да предложим референдум за влизането на страната ни в Еврозоната", каза още Мая Манолова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Минималната пенсия става 467 лв. от 1 юли

Минималната пенсия да бъде 467 лева от 1 юли, реши на второ четене парламентарната комисия по бюджет и финанси.  Тя обсъжда промените в бюджета на Държавното обществено осигуряване преди да бъдат окончателно гласувани в пленарната зала, предаде БНР.

публикувано на 24.06.22 в 17:39

Музиканти от над 20 националности ще участват на "Варненско лято"

96-о издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято„ ще бъде открито утре в Драматичния театър „Стоян Бъчваров” с концерт на симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна, с участието и на осем музиканти от Украйна, диригент ще бъде маестро Микола Дядюра от Украйна. Сред акцентите в програмата са участието на Истанбулската филхармония..

публикувано на 24.06.22 в 16:46

Петков: НС взе историческо решение

Днес българският парламент взе историческо решение. Това написа в Туитър българският премиер Кирил Петков, предаде БГНЕС. Това е първият коментар на министър-председателя, след като Народното събрание даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за Република Северна Македония. „Днес българският парламент взе историческо решение, което дава..

публикувано на 24.06.22 в 16:17

Заливът Болата е изваден от границите на Резерват „Калиакра”

Заливът Болата е изваден от границите на Резерват „Калиакра” и е прехвърлен към Защитена местност „Степите”. Това се е случило с решение на Министерски съвет, което вече е обнародвано в „Държавен вестник”. По този повод кметът на село Българево Георги Георгиев коментира за Радио Варна, че решението на кабинета дава възможност да се въведе ред..

публикувано на 24.06.22 в 15:45

Варна сред градовете с най-високи резултати на изпитите след 7 клас

Сред регионите с най-висок среден брой точки на изпитите след 7 клас по математика и български езика отново са София-град, Варна и Смолян. Най-нисък е средният резултат в Сливен, Видин и Силистра, като през тази година към тях се присъединява и Монтана. Максималният брой от 100 точки и по двата предмета са постигнали трима ученици - толкова, колкото..

публикувано на 24.06.22 в 14:24

Парламентът одобри вдигането на ветото за Северна Македония

Със 171 гласа "за" парламентът прие предложението на "Демократична България" за даване на мандат на Министерски съвет да приеме предложението на Френското председателство за Северна Македония. Народното събрание гласува проекторешение, което има за цел да урегулира спора между София и Скопие и да отвори пътя за европейска интеграция на РС..

публикувано на 24.06.22 в 13:42

51 украинци са започнали работа в община Балчик

55 украинци с предоставена временна закрила и потърсили посредничеството на Агенцията по заетостта са започналите работа в област Добрич, като от тях 51 са в община Балчик, съобщават от Дирекция Бюро по труда в отговор на запитване. Попълнили анкети за проучване на нагласите им за работа са 205 украинци, а 57 са посетили бюрото по труда. 96% от..

публикувано на 24.06.22 в 13:14