Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променлива облачност в неделя във Варна

През нощта облачността постепенно ще се увеличи и през деня ще е променлива. Ще има краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от югозапад, който до сутринта ще се преориентира от северозапад и, главно във вътрешността, ще се усили. Следобед по крайбрежието вятърът временно ще се ориентира от изток и югоизток. Минимални температури между 13° и 18°, а максимални от 24° до 29°, малко по-ниски по Северното Черноморие.

За Варна минимална температура 14°, а максимална около 24°.

Вълнение на морето 2 бала, в открито море 2-3. Температура на морската вода между 15° и 18°, в най-северните райони на крайбрежието от 12° до 14°.

Деж. синоптик: С. Георгиева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Варна коментира актуални теми за града (НА ЖИВО)

Предстоящата кампания за пролетно почистване на града, ремонтните дейности на територията на общината и теми, свързани с културната инфраструктура коментират кметът на Варна Благомир Коцев и екипът му. Kметът каза, че предстоят серия от инициативи за почистване на града. Мащабна акция, в която всеки може да се включи, е предвидена за 27 април.  Коцев..

публикувано на 18.04.24 в 12:52

Във Варна тази събота предаваме капачки и стотинки

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна стена от LED екрани, на която ще се предава на живо случващото се в базата, където се извозват и..

публикувано на 18.04.24 в 12:47

Няма да има заседания на НС по време на предизборната кампания

Мнозинството в Народното събрание реши за времето от откриване на предизборна кампания за избори за парламент до свикване на новоизбраното Народно събрание да не се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисиите, предаде БНР. Сроковете на действащия правилник ще спират да текат с изключение на писмените отговори от членовете на..

публикувано на 18.04.24 в 12:29
Пропадане по ул.

Две коли пропаднаха на улица "Антим Първи" във Варна

Две коли пропаднаха рано тази сутрин на улица "Антим Първи"7 в центъра на Варна в изкоп зарит с чакъл. Причината е проливният дъжд, който е с количество 17 литра на квадратен метър. В района има нова кооперация, която е била присъединена към канализацията.  Първата кола попада в хлътналия участък в лявата лента, малко след това предницата на..

публикувано на 18.04.24 в 10:07

Задръствания и наводнени подлези във Варна - ОБНОВЯВА СЕ

Наводнен е подлезът пред жп гарата във Варна, който от ноември миналата година беше в ремонт за поставяне на хидроизолация. Големи задръствания се образуваха в дъждовното утро във Варна. Репортерите на Радио Варна видяха тапи в трафика по бул. "Владислав Варненчик" в посока към летището, по бул. "Васил Левски" (от РЗИ до бул. Осми приморски..

публикувано на 18.04.24 в 08:51

Катастрофа затруднява движението по пътя Добрич - Варна

Движението по пътя Добрич - Варна е ограничено в района на Любен Каравелово поради пътно произшествие.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Варна - Аксаково - Кичево - Долище - Новаково - Добрич. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

публикувано на 18.04.24 в 08:33

От днес се възстановява автобусна спирка "ЖП гара-3" във Варна

Днес ще бъде възстановено обслужването на автобусна спирка "ЖП гара-3" на пл. "Славейков" от автобусни линии 17 А, 20 и 39.  От понеделник, 22-ри април,  ще бъде възстановено обслужването на тролейбусни линии 82 и 83 от и до ЖП гара Варна. Информацията е на "Градски транспорт" - Варна.

публикувано на 18.04.24 в 08:19