Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Борисов: Петков пожела стола, за 6 месеца го свалиха и то с мнозинство

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Успяхме да спасим поне следващите няколко месеца с актуализацията на бюджета. Успяхме да ги спасим и във вземането на грешни решения, дори правилни решения по аматьорски начин извършваха, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за „Продължаваме промяната“,  в Пазарджик. В момента става едно чудовищно купуване на гласове, само че не по 30-40 гласа, а по 10 000 накуп, каза Борисов.

„Той (Кирил Петков бел.ред.) пожела стола, за 6 месеца го свалиха и то с мнозинство. И това ново мнозинство в парламента успя да приеме бюджета, въпреки дилетантството в поведението им. 10 млн. изчезват от джобовете на българите - бензин и нафта. Сега на скъпите нафта и бензин са сложили рекламни пана, защото, като погледнеш 3.99 лева те хваща страх, шок, посочи Борисов.

Спечелих много басове, че в продължение на една година и велоалея няма да направят. Не магистрала, не мост, тунел, къщичка за птички няма да направят. Навсякъде след нас оставаха училища, пътища, ремонти на църкви, на градини, изброи Борисов.

Нещастни и зли, да не си се родил премиер или министър, попита Борисов.

Искат ГЕРБ да е в изолация, но не сме и повече няма да сме. В изолация в момента е българският гражданин, добави Борисов.

Токът спокойно може да се върне на 100 лева, ресурсът е български. Имаме редкия шанс да имаме рафинерия, която да ползва евтин петрол. Говорят за 25 ст. - те още не могат да разберат как ще става това, казаха от 1 юли, а хората още не зареждат с намалението, посочи още Борисов.
По публикацията работи: Ваня Славова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кола удари моторист до Окръжна болница във Варна

Кола удари моторист на входа на  МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Инцидентът е станал в следобедните часове днес, видя репортер на Радио Варна. Според очевидци автомобилът, който излиза от болницата,  отнема предимството на моториста. Той е с леки контузии. Шофьорът също не е пострадал. Моторът е със старозагорска регистрация

публикувано на 18.08.22 в 17:32

Как да се предпазим от мълнии

Всяка година 24 хиляди души по света губят живота си, защото са ударени от мълния. Десет пъти повече са ранените. Докато навремето се смяташе, че гръмотевичните бури са характерни за средата и края на лятото, днес положението е различно. Климатичните промени се отразяват на всеки един аспект от живота. Мълнии падат по-често в планините. Гръмотевичните..

публикувано на 18.08.22 в 15:38

Акция за GPS-и за спасителните кучета

Българската планинска спасителна служба започна акция за осигуряването на GPS устройства за спасителните кучета. С тяхна помощ водачът на спасителното куче ще знае неговото местоположение и поведение във всеки един момент. С осигуряването на GPS устройствата за кучетата, резултатите на групата биха били много по бързи и точни, а шансовете за спасяването..

публикувано на 18.08.22 в 15:34
През чин зрелостниците ще пишат на матурите

Близо 400 заявления за обучение на ученици от Украйна във варненските гимназии

Близо 400 заявления за обучение на ученици от Украйна през новата учебна година в средни училища във Варна са подадени досега. Това съобщи Ивайло Спасов, представител на УНИЦЕФ, който участва в информационна среща с украински бежанци в хотел в курорта "Златни пясъци", за да бъдат изяснени изискванията на МОН към децата им. В срещата, проведена на..

публикувано на 18.08.22 в 14:59

Обособяват паркинг на мястото на опасна постройка в центъра на Балчик

Вчера и днес събарят опасна стара постройка на улица “Дионисополис” в центъра на  Балчик, до детската градина „Здравец“   . На нейно място ще бъде  обособен   паркинг , съобщиха от Общината. Разчистването на терена ще продължи до края на седмицата. Паралелно с това тече и ремонт на покрива на детската градина за близо 150 хиляди лева...

публикувано на 18.08.22 в 14:42

Христов: Получихме отказа за удължаване на срока на офертата за танкерите с втечнен газ от САЩ

Получихме отговор от американската компания, но за съжаление не могат да удължат срока на офертата за втечнен газ. Датата 19 август си остава, за да посочим къде ще се разтоварват танковете с втечнен газ. Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов пред журналисти. Днес Христов направи инспекция на газовата връзка с Гърция и потвърди, че..

публикувано на 18.08.22 в 14:40

Българите в чужбина могат да се регистрират за вота на 2 октомври онлайн

Външно министерство има финансови ресурси за провеждане да избори в около 800 секции в чужбина. Препоръчително е българите зад граница да се регистрират чрез електронната форма за заявление за гласуване извън страната , което би довело до по-бързото протичане на изборния процес. Това каза посланик Калин Анастасов по отношение на предстоящите..

публикувано на 18.08.22 в 11:55