Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Павел Христов: Не сме против спирането на автомобилите по алеята, а сме против двойните стандарти на областния управител

„Имаме една зона във Варна, която се решава да се прави пешеходна, което е страхотно, но по същия начин трябва да се подходи и към Морската градина. Драмата е единствено в това, че се подхожда с двойни стандарти“. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна депутатът от ГЕРБ-СДС Павел Христов. Коментарът му е по повод спирането на движението по крайбрежната алея във Варна.

По думите на Христов, Благомир Коцев от години наред води война с Община Варна и със заповедите на кмета Иван Портних за ограничаване на достъпа на автомобили в Морската градина. Според Павел Христов за всички е очевадно, че там има определени бизнес интереси.

„Години наред маскирано под всякакви интереси на живеещи, имащи собственост в парка хора, се обжалват заповедите на кмета. Истината е, че никога не е ставало въпрос за достъп до парка на хора, които имат собственост в Морската градина. Винаги е ставало въпрос за определени бизнес интереси – достъп до ресторанти, достъп до търговски зони, достъп до каквото се сетите“, каза варненския депутат.

Павел Христов беше категоричен, че настоящия парламент е изчерпан и затова от партията не са направили никакъв опит да съставят правителство. Припомняме, че в четвъртък президентът Румен Радев връчи втори проучвателен мандат на ГЕРБ, който те веднага върнаха.

„Светът и България са в една изключително сложна ситуация, която изисква диалог, изисква разум, изисква балансиране на мнения и политически интереси. Очевидно е, че този парламент е неспособен да се справи с тези предизвикателства и съвсем логична е нашата теза за курс към предсрочни избори“, заяви Павел Христов.

След евентуални предсрочни избори ще се коментират евентуални коалиции, обобщи народния представител от ГЕРБ.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Живеем в две паралелни държави - европейска България и тази на задкулисието

„През последните две седмици стана безпощадно ясно, че живеем в две паралелни шизофренни държави. Едната е европейска и натовска България, а другата – подземната държава. Тя се оказа по-важна от гледна точна на фактическото управление на процесите. Видяхме как за дни и часове подземната държава обръща наопаки институции“. Това коментира в..

публикувано на 27.05.23 в 14:56
Виолина Желязкова, комуникационнен експерт

Виолина Желязкова: Трябва много силно да искаш да разказваш истории, за да си добър PR

Виолина Желязкова е варненка, завършила е IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри", след това учи науки на информацията в Париж, Франция и завършва магистратура в ИУ - Варна. Много рано в професионалния си път, още на 26 години, поема риска и основава собствена маркетингова и комуникационна агенция във Варна. HYPE e от малкото агенции, които успяват да..

публикувано на 26.05.23 в 09:15

Американски историк: Внимавайте с информацията в социалните медии

Правило ли Ви е впечатление, че когато става въпрос за история в социалните медии, обикновено това е информация за Втората световна война, обикновено, подкрепена със снимки. А замисляли ли сте се, дали тези снимки не са генерирани от Изкуствен интелект и дали са достоверни? На фона на информацията, която ни залива всекидневно, е много важно да..

публикувано на 25.05.23 в 09:10
Мариан Желев

Мариан Желев: Българите сме духовни богаташи, съдейки по това, което сме създали

Човек трябва да вижда хубавите неща от живота, да носи оптимизъм в себе си, да обича природата и да прекарва повече време сред нея, а в отношението си с хората – да търси личния контакт и да използва минимално съвременните средства за комуникация. Така мисли авторът и писател Мариан Желев, който винаги намира време да излезе сред природата –..

публикувано на 24.05.23 в 08:00
Георги Георгиев

Георги Георгиев: Учителят, особено началният, е човекът-оркестър

Учителската професия не е за всеки и за да я работи човек, трябва да обича децата. Така мисли Георги Георгиев, който е начален учител в Средното училище „Свети Климент Охридски” във Варна. През 2001 година той получава Награда "Варна" за учител на годината, а през настоящата същото отличие е присъдено на колектива на училището. Георги..

публикувано на 24.05.23 в 07:00

Журналистът от Радио Варна Валери Великов с награда "Море" на клуб "Отворено общество"

Журналистът на Радио Варна Валери Великов, автор и водещ на предаването "Море и бряг", е тазгодишният носител на наградата „Море“ на клуб "Отворено общество".  Наградата е заради отговорността, с която той представя честно и обективно съдбата на тези, за които морето е живот, любов, работа, наука, настояще и бъдеще. През последните 7 години, още от..

обновено на 23.05.23 в 17:45

Пламен Христов: Децата са умни и попиват всичко. Това ни донесе титлата

Пламен Христов е треньор на баскетболния тим на "Черно море Тича", 12-годишни. На 21 май неговите момчета спечелиха шампионската титла на България в тази възраст. Пламен Христов беше много щастлив и емоционален от този факт. Родителите също преливаха от щастие. Предварително всички треньори и специалисти бяха единодушни, че варненският тим е с класа..

публикувано на 23.05.23 в 08:20