Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Теза от нашия двор / Тэза с нашего двора - моноспектакъл на Виталий Бондарев

| обновено на 26.07.22 в 21:08

28 юли, четвъртък, Концертно студио на Радио Варна, 20.00 часа
12 август, петък, Концертно студио на Радио Варна, 20.00 часа

ТЕЗА ОТ НАШИЯ ДВОР / ТЭЗА С НАШЕГО ДВОРА

трагикомедия по повестта на Александър Каневски

Моноспектакъл на Виталий Бондарев — Заслужил артист на Украйна

Режисьор — Галина Панибратец 

Спектакълът разказва за великото човешко братство, за добротата и верността, за хуманността и милосърдието, за благородството и за вечните ценности от нашия живот, които са неговата същност. Плачейки, смеейки се и радвайки се зрителят съпреживява всички персонажи от одеския двор, за които трогателно и с ирония разказва Заслужилият артист на Украйна Виталий Бондарев.

И още – за „златни век", общата съдба и трагедиите на времето... И малко за тъгата по човечността, към която бавно вървим. С едва дума, за много различни неща, излизащи от рамката на историите на частния живот на отделния двор. (Юлий Швец – театрален критик) 

"Някога на това место е кипял от страсти малък одески двор, опасан с паяжината от въженца за простиране, на които, като хванати мухи, са трепкали гащички, блузки и сутиени всякакви размери. В този двор е имало много забавни, трогателни и неповторими обитатели. Аз ги заобичах за цял живот и днес ще ви запозная с тях."

С театър "ЛанжеронЪ" в търсене на щастието – задушевно и с одески колорит! Връзка към организатора театър "ЛаржеронЪ"

Билети: на място преди спектакъла или на касата  на ФКЦ Варна.
ВАЖНО! Спектакъл на руски език.

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЯХ - светът през фотообектива на д-р Живко Ганчев

23 юли, събота, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа. Интересна фотоекспозиция ще бъде представена тази събота в Арт салона на Радио Варна. Лекар и фотограф – съчетание, което не се среща често. Точно такъв обаче е д-р Живко Ганчев. Той има десетилетия опит зад гърба си в медицината, но е силно отдаден и на фотографията. „Видях“ е озаглавена..

обновено на 05.08.22 в 21:15

Детски куклен спектакъл „ЦВЕТКА"

31 август, неделя, Арт салон на Радио Варна, 16.00 часа Театър "ЛанжеронЪ" представя кукления спектакъл „ЦВЕТКА" - една приказка без граници за цялото семейство   Кой от нас в детството си не е мечтал да срещне добрия вълшебник, който да изпълни всяко негово съкровено желание, след което целият му живот да затанцува в ярки цветове и в душата му да..

обновено на 30.07.22 в 21:06

Моноспектакъл МОНЯ - за жизнелюбието, человеколюбието и една мечта

31 юли, неделя, Арт салон на Радио Варна, 20:00 часа 28 август, неделя, Арт салон на Радио Варна, 20:00 часа МОНЯ  - Трагикомедия по книгата на Ефраим Севели "Моня Цацкес - знаменосец" Моноспектакъл на руски език, в изпълнение на Заслужилия артист на Украйна Виталий Бондарев Режисьор — Галина Панибратец Главният герой е Моня Цицкес –..

публикувано на 30.07.22 в 15:15

Силвия Колева представя изложбата "Fight of the beauties"

1 септември, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа Над 30 живописни платна, разкриващи красотата на жените от цял свят, ще представи Силвия Колева с изложбата "Fight of the beauties". Силвия Колева е от гр. Варна, вълнува се от темата за женската красота, но и работи в областта на иконописта и живописта. Участвала е в проекта в с. Оброчище..

публикувано на 11.07.22 в 13:20

ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ - юбилейна изложба на Асоциация "Да съхраним жената"

20 юни, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 17.30 часа "Опит за летене" - съвместна изложба на групите Арттерапия и Арт терапия-иконопис при Център за социална рехабилитация и интеграция "Импулс" към Асоциация "Да съхраним жената". експозицията е посветена на 25-тата годишнина на Асоциацията.

публикувано на 20.06.22 в 11:05

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Екипът на Радио Варна Ви пожелава здрава и успешна 2022 година. Щастливи сме да споделим с Вас, че Арт салонът на Радио Варна е отворен за посетители . Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и..

обновено на 24.01.22 в 10:41

Потопете се в танцовото изкуство с фолклорно студио „Орсе“

Фолклорно студио „Орсе“ е създадено през 1992 г. – първоначално към Двореца на културата и спорта, а по-късно към Асоциацията за български музикално танцов фолклор. Наименованието на Студиото е свързано с фамилните корени на неговия създател – Мария Дражева, доктор по музикално и танцово изкуство - така наричали всеки хороигралец в родното..

обновено на 24.01.22 в 10:36