Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Детски куклен спектакъл „ЦВЕТКА"

| обновено на 30.07.22 в 21:06

31 август, неделя, Арт салон на Радио Варна, 16.00 часа

Театър "ЛанжеронЪ" представя кукления спектакъл „ЦВЕТКА" - една приказка без граници за цялото семейство
 
Кой от нас в детството си не е мечтал да срещне добрия вълшебник, който да изпълни всяко негово съкровено желание, след което целият му живот да затанцува в ярки цветове и в душата му да разцъфнат прекрасни цветя?!
За Вас, драги зрители, представяме топла и уютна скандинаска история. Авторските кукли и декорации са изработени ръчно, по техника „фелтинг" – плъстене на вълна. Приказка от вълна, плъст и филц – толкова топла и мека при допир, жива, задушевна и омиротворяваща, в същото време весела и безгранично жизнерадостна!

„Защо безгранично?" – ще попитате. Защото е без думи и е разбираема за всички!
Нашата приказка е за „защотковците" от всички възрасти – от 2 до 82!

Вие ще разберете:
защо веселата, любознателна и без комплекси финландска крава Ева танцува до припадък във фермата,
защо фермерката Фриг не успя да се изкъпе на душа,
защо Мерит получи подарък цветни коси от феята Белосвета,
защо стадо глупави, но много смешни крави престанаха да преживят тревата,
защо синът на стопанката Свен не можа да се изкъпе в езерото,
защо бащата на Мерит, чичо Сел не можа да дояде своята закуска,
и защо все пак в душата разцъфват цветя!
 
Приказни изпълнители и вълшебствовдъхновители са:
Галина Панибратец и Виталий Бондарев – Заслужил артист на Украйна.

Продължителност на спектакъла – 1 час.

Билети преди спектакъла или на касите на ФКЦ Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЯХ - светът през фотообектива на д-р Живко Ганчев

23 юли, събота, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа. Интересна фотоекспозиция ще бъде представена тази събота в Арт салона на Радио Варна. Лекар и фотограф – съчетание, което не се среща често. Точно такъв обаче е д-р Живко Ганчев. Той има десетилетия опит зад гърба си в медицината, но е силно отдаден и на фотографията. „Видях“ е озаглавена..

обновено на 05.08.22 в 21:15

Моноспектакъл МОНЯ - за жизнелюбието, человеколюбието и една мечта

31 юли, неделя, Арт салон на Радио Варна, 20:00 часа 28 август, неделя, Арт салон на Радио Варна, 20:00 часа МОНЯ  - Трагикомедия по книгата на Ефраим Севели "Моня Цацкес - знаменосец" Моноспектакъл на руски език, в изпълнение на Заслужилия артист на Украйна Виталий Бондарев Режисьор — Галина Панибратец Главният герой е Моня Цицкес –..

публикувано на 30.07.22 в 15:15

Теза от нашия двор / Тэза с нашего двора - моноспектакъл на Виталий Бондарев

28 юли, четвъртък, Концертно студио на Радио Варна, 20.00 часа 12 август, петък, Концертно студио на Радио Варна, 20.00 часа ТЕЗА ОТ НАШИЯ ДВОР / ТЭЗА С НАШЕГО ДВОРА трагикомедия по повестта на Александър Каневски Моноспектакъл на Виталий Бондарев — Заслужил артист на Украйна Режисьор..

обновено на 26.07.22 в 21:08

Силвия Колева представя изложбата "Fight of the beauties"

1 септември, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа Над 30 живописни платна, разкриващи красотата на жените от цял свят, ще представи Силвия Колева с изложбата "Fight of the beauties". Силвия Колева е от гр. Варна, вълнува се от темата за женската красота, но и работи в областта на иконописта и живописта. Участвала е в проекта в с. Оброчище..

публикувано на 11.07.22 в 13:20

ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ - юбилейна изложба на Асоциация "Да съхраним жената"

20 юни, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 17.30 часа "Опит за летене" - съвместна изложба на групите Арттерапия и Арт терапия-иконопис при Център за социална рехабилитация и интеграция "Импулс" към Асоциация "Да съхраним жената". експозицията е посветена на 25-тата годишнина на Асоциацията.

публикувано на 20.06.22 в 11:05

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Екипът на Радио Варна Ви пожелава здрава и успешна 2022 година. Щастливи сме да споделим с Вас, че Арт салонът на Радио Варна е отворен за посетители . Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и..

обновено на 24.01.22 в 10:41

Потопете се в танцовото изкуство с фолклорно студио „Орсе“

Фолклорно студио „Орсе“ е създадено през 1992 г. – първоначално към Двореца на културата и спорта, а по-късно към Асоциацията за български музикално танцов фолклор. Наименованието на Студиото е свързано с фамилните корени на неговия създател – Мария Дражева, доктор по музикално и танцово изкуство - така наричали всеки хороигралец в родното..

обновено на 24.01.22 в 10:36