Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Моноспектакъл МОНЯ - за жизнелюбието, человеколюбието и една мечта

31 юли, неделя, Арт салон на Радио Варна, 20:00 часа
28 август, неделя, Арт салон на Радио Варна, 20:00 часа

МОНЯ  -
Трагикомедия по книгата на Ефраим Севели "Моня Цацкес - знаменосец"

Моноспектакъл на руски език, в изпълнение на Заслужилия артист на Украйна Виталий Бондарев
Режисьор — Галина Панибратец

Главният герой е Моня Цицкес – фризьор, с всички присъщи на еврейската националност навици и умения. На неговия изобретателен ум може да завиди даже всеки друг такъв евреин!
Тук плачеш от болка и се смееш до сълзи. Историите на Моня понякога са на ръба на бръснача, много ярки, гръмовно смешни, нелепи, но напълно възможни и за всеки от нас.
Този спектакъл е толкова задушевен, че ти се иска и да плачеш, и да се смееш едновременно. За най-страшното от душа и с добро. Жизнелюбие, человеколюбие и мечта – това е нашият Моня!
Според Театралната асамблея "Харьковский счет" спектакълът "МОНЯ" е признат за най-добрия през театралния сезон 2018/2019, номиниран в лонг-листата на Независимата театрална награда на името на Вячеслав Панченко за същия сезон.

Театър „ЛанжеронЪ" е носител на наградата „Вячеслав Панченко" за спектакъла "МОНЯ" в номинация "Ярко театрално събитие за сезона 2018/2019" .
На ХХII театрален фестивал "Мелпомена на Таврия" в гр. Херсон, Украйна), през септември 2020 г. Виталий Бондарев е получил награда за „Най-добра мъжка роля" в спектакъла "МОНЯ".

Възрастово ограничение 18+!

Продължителност на спектакъла – 1 час 40 мин
Билети на място преди спектакъла и на касите на ФКЦ Варна

ВАЖНО! СПЕКТАКЪЛ НА РУСКИ ЕЗИК. 
 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЯХ - светът през фотообектива на д-р Живко Ганчев

23 юли, събота, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа. Интересна фотоекспозиция ще бъде представена тази събота в Арт салона на Радио Варна. Лекар и фотограф – съчетание, което не се среща често. Точно такъв обаче е д-р Живко Ганчев. Той има десетилетия опит зад гърба си в медицината, но е силно отдаден и на фотографията. „Видях“ е озаглавена..

обновено на 05.08.22 в 21:15

Детски куклен спектакъл „ЦВЕТКА"

31 август, неделя, Арт салон на Радио Варна, 16.00 часа Театър "ЛанжеронЪ" представя кукления спектакъл „ЦВЕТКА" - една приказка без граници за цялото семейство   Кой от нас в детството си не е мечтал да срещне добрия вълшебник, който да изпълни всяко негово съкровено желание, след което целият му живот да затанцува в ярки цветове и в душата му да..

обновено на 30.07.22 в 21:06

Теза от нашия двор / Тэза с нашего двора - моноспектакъл на Виталий Бондарев

28 юли, четвъртък, Концертно студио на Радио Варна, 20.00 часа 12 август, петък, Концертно студио на Радио Варна, 20.00 часа ТЕЗА ОТ НАШИЯ ДВОР / ТЭЗА С НАШЕГО ДВОРА трагикомедия по повестта на Александър Каневски Моноспектакъл на Виталий Бондарев — Заслужил артист на Украйна Режисьор..

обновено на 26.07.22 в 21:08

Силвия Колева представя изложбата "Fight of the beauties"

1 септември, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа Над 30 живописни платна, разкриващи красотата на жените от цял свят, ще представи Силвия Колева с изложбата "Fight of the beauties". Силвия Колева е от гр. Варна, вълнува се от темата за женската красота, но и работи в областта на иконописта и живописта. Участвала е в проекта в с. Оброчище..

публикувано на 11.07.22 в 13:20

ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ - юбилейна изложба на Асоциация "Да съхраним жената"

20 юни, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 17.30 часа "Опит за летене" - съвместна изложба на групите Арттерапия и Арт терапия-иконопис при Център за социална рехабилитация и интеграция "Импулс" към Асоциация "Да съхраним жената". експозицията е посветена на 25-тата годишнина на Асоциацията.

публикувано на 20.06.22 в 11:05

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Екипът на Радио Варна Ви пожелава здрава и успешна 2022 година. Щастливи сме да споделим с Вас, че Арт салонът на Радио Варна е отворен за посетители . Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и..

обновено на 24.01.22 в 10:41

Потопете се в танцовото изкуство с фолклорно студио „Орсе“

Фолклорно студио „Орсе“ е създадено през 1992 г. – първоначално към Двореца на културата и спорта, а по-късно към Асоциацията за български музикално танцов фолклор. Наименованието на Студиото е свързано с фамилните корени на неговия създател – Мария Дражева, доктор по музикално и танцово изкуство - така наричали всеки хороигралец в родното..

обновено на 24.01.22 в 10:36