Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Новият ден" в петък, 5-ти август

Утро край Варна
Снимка: Емил Йовев

Нова автобусна линия искат жители на варненския квартал „Виница“, които са сформирали и инициативен комитет. Репортаж;

Близо 90-сет са феновете на лондонския клуб „Арсенал” във Варна. На старта на първенството в Англия ви срещаме с трима от тях. Те подготвят и  благотворителни инициативи, за които те ще разкажат още;  

Традиционният общински неделен пазар в Аврен ще се проведе и тази неделя от 08:00 до 14:00 часа. Какво се предлага и има ли интерес?;

Третото издание на събора на власите рудари е насрочен за 6 август край Варна. Целта на събора е да представим и да съхраним бита, културата и архаичният влашки език, който власите у нас говорят. Срещата ще бъде в местността "Побити камъни" в района на чешмата;

Вече 9 години RADAR festival beyond music ни пренася на вълните на музиката и ни отвежда в нови светове отвъд нея. В тридневното морско пътешествие между 5-ти и 7-ми август 2022, Варна ще посрещне вълнуващи европейски джаз експериментатори и мултидисциплинарни артисти. Добромир Мързов ни среща със Светлозара Христова, изпълнителен директор и Димитър Бодуров, артистичен директор на фестивала;

Българево ROCKS Fest отново събира почитатели на твърдия стил музика в каварненското селото. Входът е свободен, а гладиаторската арена е двора на някогашното училище в Българево. Репортаж.


По публикацията работи: Нина Милошевич
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#691 ТОП 20 (30.09-07.10.2022)

публикувано на 30.09.22 в 19:42

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 30 септември със Светлана Вълкова

Завърши 40-то издание на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“. Кои са наградените? Срещаме ви с режисьорите Зорница София, Валери Йорданов, Иван Павлов, Александър Милушев и с киноведа Боряна Матеева. "Кавал парк" – американецът от руски произход Александър Еплер, който ни учи на любов към България. За документалната лента..

публикувано на 30.09.22 в 13:27
Варна

"Новият ден" на 30 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Какво време ни очаква през идващия месец октомври – топло, дъждовно или студено и как ще се отрази на сеитбата, която започва сега? Как се възпитава отношение към спорта при подрастващите и защо двигателната култура е важна, както за физическото, така и за психическото ни здраве? Как озеленителите подготвят Морската градина във..

публикувано на 30.09.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 29 септември с Валерия Василева

Световен ден на сърцето под наслов „Използвай сърцето си“. Предизвикателствата в сектора за производство на фуражи за животновъдството. Актуалната ситуация и проблеми в управлението на природащитната мрежа НАТУРА 2000. Европейската комисия представи проекта за първия закон за медиите в Европейския съюз. Последен ден от фестивала на българското..

публикувано на 29.09.22 в 14:57

"Новият ден" на 29 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Макар България да е част от прирозащитната мрежа "Натура 2000" от две десетилетия, страната ни не е създала организация за управлението ѝ. Крайният срок за това е бил 2014 г. Днес във Варна се провежда семинар за популяризирането на по-доброто управление на мрежата „Натура 2000” на регионално ниво (Знания за Натура). Утре – 30 септември, такъв..

публикувано на 29.09.22 в 05:20

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Репортерска проверка за организацията и обслужването на клиенти в централния пункт във Варна за продажба на абонаментни карти за градския транспорт. Вече е свободно движението по конфликтната улица „Орех“ във Варна - отзвук от снощните протести на място и изводи от казуса. Областният управител на Варна Марио Смърков за..

публикувано на 28.09.22 в 14:15

НОВИЯТ ДЕН на 28 септември с Иван Барбов

Рано сутрин, още по тъмно, когато ставането е трудно, а събуждането още повече, ви каним да се ободрите с чаша кафе и добро настроение на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Великият философ Конфуций е казал, че човекът е човек, когато е закусил. Затова и водещия Иван Барбов, Валери Великов   и звукорежисьора..

публикувано на 28.09.22 в 06:09