Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 9 август с Мариела Димитрова

Акцент в предаването днес – невидимата хоризонтална маркировка по улиците и булевардите на Варна. За опасното пресичане по незбележимите пешеходни пътеки в район Младост ни сигнализира варненка с две малки деца. В 8.15 часа търсим коментар и от Тихомир Тимов, началник на отдел „Общинска инфраструктура“ в Община Варна.

За проверките за изхвърлянето и извозването боклука във Варна и най-вече имат ли ефект? В 8.40 часа ще чуем Тодор Колев – директор на Дирекция "Екология и опазване на околната среда".

В разгара на сезона продължават нарушенията на морски плаж "Кранево юг - 2". Преди няколко дни наш слушател сигнализира за нарушение на целостта на дюните, след като тежка техника е навлязла на плажа. Как реагират властите и какво установяват неколкократните проверки на община Аксаково – директорът на дирекция „Устройство на територията” инж. Мария Димитрова в 9.15 часа.

41 семейства с репродуктивни проблеми във Варна ще бъдат подпомогнати финансово през т.г. Още за реализацията на Община Варна ще чуем в 9.40 часа една от дамите, чакащи одобрение Мариета Тодорова и от Валентина Иванова, координатор на фондация „Искам бебе” в морския град.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 4 октомври със Светлана Вълкова

Есенно изложение „Световно образование“ се провежда днес във Варна Кои са най-належащите за разрешаване проблеми в село Въглен? Говори кметът на селото Георги Господинов  В селата около големите градове търсенето на къщи надхвърля предлагането 10 пъти. Каква е картината в Царевци и Разделна  Среща с доброволец в кампанията „Аз..

публикувано на 04.10.22 в 13:42
Варна

"Новият ден" на 4 октомври 2022 г. с Димитрина Дончева

За качеството на зърното и на хляба - разговор с Мариана Кукушева председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. Как кризата и инфлацията у нас се отразяват на имотния пазар, какво се случва на пазара на наемите и има ли раздвижване на офисния и инвестиционния пазар? Коментар от председателя на НСНИ..

публикувано на 04.10.22 в 06:00

На 3 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Erik Grawsiö (MÅNEGARM). Представяне на дебюта на Явор Тотев (KASHMIR) "Мислите, изречени на глас" – разговор в студиото. Христо Красимиров за новия сингъл на VRANI VOLOSA "Cure For A Dangerous Sickness". Разговор с Венцислав Стойчев за новия сингъл на BLINDED THROUGH THE..

публикувано на 03.10.22 в 14:15

"На светло" на 19 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

В Синдел живее смесено население като има и много гастарбайтери в Германия, Испания и Нидерландия. Според жителите на селото престъпността там е ежедневие. Местните са свикнали с размириците, грабежите и шумът, който е почти денонощен. Защо животът в Синдел е неспокоен, как съжителстват българи и роми и защо Германия е предпочитана отправна..

публикувано на 03.10.22 в 13:11

НОВИЯТ ДЕН на 3 октомври с Иван Барбов

Новата седмица може и да започва с хладно време, но настроението на честотите на Радио Варна е винаги слънчево. В Международния ден на архитектурата, Иван Барбов, Кремена Иванова и звукорежисьора Петър Венков ще „проектират“ вашето добро сутрешно настроение с интересни теми и събеседници, актуални новини и отзиви след изборния ден, както и с..

публикувано на 03.10.22 в 06:46

Царичино - малкото космополитно селце сред плодородните поля на Добруджа

Царичино е красиво и тихо селце, което се намира на около 50 километра североизточно от Варна, на близо 40 километра от Добрич и само на 3 километра от град Балчик.  Данните за първите заселници тук датират от 1916 година. Една от легендите разказва, че през 1941 година цар Борис III, който тогава е бил в Двореца в Балчик е поискал да пренощува..

публикувано на 01.10.22 в 10:57
Chart

#691 ТОП 20 (30.09-07.10.2022)

публикувано на 30.09.22 в 19:42