Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Новият ден" в четвъртък, 11-и август

| обновено на 11.08.22 в 06:04
Утро край Варна
Снимка: Емил Йовев

Преди седмица РИОСВ даде предписания на кмета на Варна за спешни мерки във връзка с неизвозените битови отпадъци. Според това предписание Община Варна следва да представи в РИОСВ – Варна програма с ефективни мерки и действия за капацитета на разположените контейнери и честотата на извозване на смесения битов отпадъчен поток в срок до 11.08.2022 г. Разговор с Ерджан Себайтин - директор на РИОСВ - Варна;

Среща с кап.Тома Томов за Международната регата "Кор Кароли", която ще се проведе между 11 и 15 август. По традицията регатата събира елита на ветроходния спорт у нас. Тази година стартът ще е от Бургас;

Интеграцията на бежанците коментира Ана Райкова от представителството на Международната организация по миграция

Военноморският музей във Варна представя фотоизложбата „Науката отплава за Антарктида”, посветена на Българската антарктическа експедиция през годините от нейното създаване до днес;

Светлозар Желев говори за Нейно Величество “Любовта за напреднали” - един сборник в два тома – „Мъжете за любовта“ и „Жените за любовта“.
По публикацията работи: Нина Милошевич
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 5 октомври с Мариела Димитрова

Защо не работят някои от асансьорите на пасарелките във Варна и как би трябвало да се извършва поддръжката им – тема с продължение. След оглед по слушателски сигнал репортерът ни Мартин Николов потърси коментар и от Община Варна. В 8.10 часа ще чуем главния експерт „Енергоснабдяване на общински обекти и улично осветление“ Станчо Станев...

публикувано на 05.10.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 4 октомври със Светлана Вълкова

Есенно изложение „Световно образование“ се провежда днес във Варна Кои са най-належащите за разрешаване проблеми в село Въглен? Говори кметът на селото Георги Господинов  В селата около големите градове търсенето на къщи надхвърля предлагането 10 пъти. Каква е картината в Царевци и Разделна  Среща с доброволец в кампанията „Аз..

публикувано на 04.10.22 в 13:42
Варна

"Новият ден" на 4 октомври 2022 г. с Димитрина Дончева

За качеството на зърното и на хляба - разговор с Мариана Кукушева председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. Как кризата и инфлацията у нас се отразяват на имотния пазар, какво се случва на пазара на наемите и има ли раздвижване на офисния и инвестиционния пазар? Коментар от председателя на НСНИ..

публикувано на 04.10.22 в 06:00

На 3 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Erik Grawsiö (MÅNEGARM). Представяне на дебюта на Явор Тотев (KASHMIR) "Мислите, изречени на глас" – разговор в студиото. Христо Красимиров за новия сингъл на VRANI VOLOSA "Cure For A Dangerous Sickness". Разговор с Венцислав Стойчев за новия сингъл на BLINDED THROUGH THE..

публикувано на 03.10.22 в 14:15

"На светло" на 19 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

В Синдел живее смесено население като има и много гастарбайтери в Германия, Испания и Нидерландия. Според жителите на селото престъпността там е ежедневие. Местните са свикнали с размириците, грабежите и шумът, който е почти денонощен. Защо животът в Синдел е неспокоен, как съжителстват българи и роми и защо Германия е предпочитана отправна..

публикувано на 03.10.22 в 13:11

НОВИЯТ ДЕН на 3 октомври с Иван Барбов

Новата седмица може и да започва с хладно време, но настроението на честотите на Радио Варна е винаги слънчево. В Международния ден на архитектурата, Иван Барбов, Кремена Иванова и звукорежисьора Петър Венков ще „проектират“ вашето добро сутрешно настроение с интересни теми и събеседници, актуални новини и отзиви след изборния ден, както и с..

публикувано на 03.10.22 в 06:46

Царичино - малкото космополитно селце сред плодородните поля на Добруджа

Царичино е красиво и тихо селце, което се намира на около 50 километра североизточно от Варна, на близо 40 километра от Добрич и само на 3 километра от град Балчик.  Данните за първите заселници тук датират от 1916 година. Една от легендите разказва, че през 1941 година цар Борис III, който тогава е бил в Двореца в Балчик е поискал да пренощува..

публикувано на 01.10.22 в 10:57