Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Исторически първи концерт на ARCTIC MONKEYS в България

39
Снимка: Живко Манев

Хиляди хора сътвориха история заедно с Arctic Monkeys на пристанището в Бургас. От първия акорд на Do I Wanna Know?,с което шефилдската четворка откри първия си концерт в България, до биса с No. 1 Party Anthem, I Bet You Look Good on the Dancefloor и R U Mine? хиляди гърла пяха, пищяха екзалтирано, скандираха името на фронтмена на групата и доказаха, че младата родна публика е адекватна на европейската.

Още от 7 сутринта нетърпеливи фенове бяха окупирали алеята към пристанището в морския град, за да си запазят места най-близо до своите идоли, които идваха за своя първи и напълно разпродаден концерт в България по поканана Fest Team. Посрещна ги град, жужащ от вълнение, препълнени хотели и хиляди усмихнати млади хора с тениски на Arctic Monkeys. Концерт oт такъв мащаб не е случвал в Бургас от гостуването на Robbie Williams на Spirit of Burgas през 2015, споделят местните. Мини фестивала откриха родните Jeremy и младата ирландска банда начело със сина на Bono от U2, Inhaler.

Веднага след тях, 90 минути „златен Arctic Monkeysсет представиха британците, които след шест студийни и един лайв албума, най-после дебютираха и на родна сцена и то в своята сила и световна актуалност.  

Снимки: Живко Манев

ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки варненци се включиха в пролетно почистване днес

Въпреки мрачното, студено и мъгливо време в съботния ден не липсваха ентусиазирани варненци, които се включиха в пролетната акция по почистване на Варна. Приоритетни бяха паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки, както и други обществени територии. Кампанията по почистване бе организирана от дирекция „Екология и опазване..

публикувано на 25.03.23 в 15:08

Благовещение е – празник на всички християни

Благовещение е един от големите пролетни празници. Той е част от Великденския празничен цикъл и винаги се отбелязва на 25 март. Благовещение e празник за всички християни, независимо от традицията и църквата, към която принадлежат. Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди..

обновено на 25.03.23 в 14:14

Не пренебрегвайте пролетната умора

През пролетта човек трябва внимателно да следи емоционалното си състояние, съветва клиничният психолог Екатерина Корчагина. В разговор с "Lenta.ru" тя даде няколко съвета как да се справим с пролетната умора и предупреди да не пренебрегваме сезонната депресия. Всеки може да преживее пролетно..

публикувано на 25.03.23 в 11:20

Фестивалът "Здравей, здраве" за шести път във Варна

За шести пореден път във Варна ще се проведе Фестивал на здравето "Здравей, здраве!", този уикенд - 25 и 26 март. Събитието, което тази година е предназначено както за големи, така и за малки, ще бъде на територията на Морско казино - Варна. Богатата програма на фестивала включва общо 16 лекции , 16 практики, както и 13 занятия за деца...

обновено на 25.03.23 в 10:01
НИМХ-ВАРНА

На Благовещение в НИМХ-Варна

На 25 март православната църква чества Благовещение . За българите днешният празник е известен още като Благовец . На този ден пробиват ушите на малките момичета, дамгосват агнетата и яретата, защото се вярва, че няма да ги боли. В дните срещу празника иманяри търсят заровени съкровища. Народните поверия гласят..

публикувано на 25.03.23 в 07:00
Виргиния Василева

Поредица от книжки учи децата да приемат различните

Поредица от детски книжки за емоционална грамотност създава Виргиния Василева - психотерапевт и детски психолог. Първата книжка, озаглавена „Играем заедно“, вече излезе от печат. Тя разказва за историята на Карин – дете с двигателни и говорни затруднения, и учи малчуганите да приемат с лекота различните деца и да разширяват мирогледа си от ранна..

публикувано на 24.03.23 в 15:33

Възпоменателна плоча на поета Йордан Кръчмаров поставят в Гурково

По предложение на председателя на читалищното настоятелство на читалище "Свобода-1897" - с. Гурково Наталия Георгиева и решение на Общински съвет се дава разрешение за поставяне на възпоменателна плоча на добруджанския поет Йордан Кръчмаров. Предложението е художествената творба да бъде поставена в двора на читалището в с. Гурково на 24.07.2023г. по..

публикувано на 24.03.23 в 12:25