Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 октомври компенсират работещите в Спешна помощ с до 600 лв. към заплатата 

Снимка: БГНЕС

След спирането на извънредната обстановка заради Ковид бяха спрени допълнителните заплащания, в резултат на което възнагражденията на служителите в Спешна помощ спадната значително. Вече два месеца зрее недоволство. Затова днес на заседание на Министерския съвет бе решено да се отпуснат допълнителни средства, тъй като в момента няма работещ парламент. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев на извънреден брифинг пред ЦСМП – София.
Лекарите ще бъдат компенсирани с около 600 лв., фелдшерите и медицинските сестри - с около 400 лева, санитарите - с около 350, шофьорите на линейки - с около 150 лв., парамедиците - с около 170 лв. Тази компенсация влиза в сила от първи октомври, допълни министърът.

По публикацията работи: Нина Милошевич


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатна винетка за хората с увреждания с електрически автомобили

Хората с увреждания ще могат да получават безплатна винетка при ползване и на електрически автомобили с мощност на мотора до 160 конски сили, предаде БНР. Това решиха депутатите, приемайки на две четения промени в Закона за пътищата, предложени от "Възраждане".  Досега от възможността за освобождаване от винетна такса се възползваха притежателите на..

публикувано на 24.04.24 в 18:52

23 партии и 11 коалиции са подали документи за вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа днес, предаде БНР. Всички, подали документите си в срок, ще бъдат регистрирани от ЦИК в условията на така..

публикувано на 24.04.24 в 17:52

Бивши офицери от службите за сигурност във Варна искат реформа в системата

Варненската асоциация „Сигурност“, която е новосформирана от бивши офицери от службите за сигурност в града, иска повече експертност и консултативни съвети към институциите по проблемите на сигурността. Председателят на организацията Марин Черкезов посочи, че той и останалите му колеги искат да помогнат на ръководството на града. Павлин Павлов,..

публикувано на 24.04.24 в 16:23

Евакуация на населението и производство на стоки при криза обсъждаха във Варна

Производството на стоки, логистиката, евакуацията на граждани, планиране на ресурсите са важни теми, за които трябва да сме подготвени при евентуална криза. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев, който откри Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка. Участието в овладяването и преодоляването на последиците от бедствия, както и..

публикувано на 24.04.24 в 16:11
Община Балчик

Общинският съвет в Балчик заседава в четвъртък

Решението за избор на ликвидатор на общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево" се връща за ново обсъждане от областния управител на Добрич с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този четвъртък вносителят Виктор Лучиянов ще внесе точката..

публикувано на 24.04.24 в 15:47

Рибари от Бургас протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Рибарски сдружения от Южното Черноморие протестираха пред Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида. Тя влиза в сила от 1 май, а мотивите са, че популацията им е застрашена.  Уловът на бяла мида е намалял с 60 %, ИАРА с предложение за тримесечна забрана Близо 100 представители на..

публикувано на 24.04.24 в 15:28

Отпускат близо 8 млн. лева за ремонт на дом "Гергана"

Одобрено е проектното предложение на Община Варна за ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това стана ясно от справка на общинската администрация в морската столица.  Общата стойност на проекта е в размер на 7 680 995.51 лв. и представлява 100 % безвъзмездна финансова..

публикувано на 24.04.24 в 15:24