Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 29 септември с Валерия Василева

Снимка: FB/ Bulgarian Society of Cardiology

Световен ден на сърцето под наслов „Използвай сърцето си“.

Предизвикателствата в сектора за производство на фуражи за животновъдството.

Актуалната ситуация и проблеми в управлението на природащитната мрежа НАТУРА 2000.

Европейската комисия представи проекта за първия закон за медиите в Европейския съюз.

Последен ден от фестивала на българското кино „Златна роза“.

Изложба живопис „Светлината на брега“ реди Огнян Георгие ввъв Варна.

Събитие и във Варна от 33-то издание на Дните на Япония в България.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#699 ТОП 20 (25.11-02.12.2022)

публикувано на 25.11.22 в 18:34
Георги Гергов

POST FACTUM с Валери Великов, на 25 ноември

Успя ли Георги Гергов напълно да овладее Пловдивския панаир след апорта на акциите на община Варна? Губи ли общината от този апорт? Защо общинските съветници решиха да върнем тези акции на Министерството на икономиката, а от министерството вече няколко години не правят нищо, за да си ги получат обратно? Отговор на тези въпроси търсим заедно с..

публикувано на 25.11.22 в 15:52

На село в Стефан Караджа

Тази събота в предаването На село ви отвеждаме в Стефан Караджа. Голямо село,част от Община Вълчи дол, което за съжаление се смалява чрез обезлюдяване. Поради липсата на работа, хората масово търсят препитание в големия град или в чужбина.  Предаването днес ще е с тъга от есента, от мизерията и калта на битието, но пък музиката ще..

публикувано на 26.11.22 в 06:10

В "Гравитация нула" на 25 ноември

В предаването на Радио Варна за култура "Гравитация нула" на 25 ноември: Mаестро Живко Петров и книгата ”20 прелюдии за пиано“; „На конци. 1968. Една действителна история” – комикс и изложба от Веселин Праматаров; Windharmonuim Ensemble в Радио Варна – разговор с пианиста Милен Кукошаров; Акустичният проект със старинна музика..

публикувано на 25.11.22 в 13:00
Двете пощенски марки, посветени на 50 г. от откриването на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол

НОВИЯТ ДЕН на 25 ноември с Мариела Димитрова

50-сет години от откриването на Варненският халколитен некропол  - през 1972 г. в района на Варненското езеро честваме през цялата т.г. Археологическият обект във Варна, датиран в средата на V хилядолетие пр. Хр. е един от най-забележителните и значими паметници за праисторията на Балканите и Европа. Тази вечер сдружение "Варненски некропол..

публикувано на 24.11.22 в 17:38

НА СВЕТЛО на 24 ноември с Валерия Василева

Сериозни дебати и разделение сред общинските съветници в Пловдив предизвика темата за апорта на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир в смесеното дружество „Пълдин Туринвест” на бизнесмена Георги Гергов. Тодор Балабанов – председател на Общински съвет – Варна, за поетите нови кредити от общината и инвестиционната политика...

обновено на 24.11.22 в 15:48

"Новият ден" на 24 ноември 2022 г. с Димитрина Дончева

До къде стигна строежът на новата сграда на варненската Математическа гимназия и има ли шанс да започне скоро? „Жената в различните й роли” под това мото преминава днешният Международен ден на жените предприемачи у нас. Интервю със Славянка Стойкова, председател на Асоциацията на жените предприемачи „Селена”. Коя е новата кауза на..

публикувано на 24.11.22 в 06:00