Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 5 октомври с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

Защо не работят някои от асансьорите на пасарелките във Варна и как би трябвало да се извършва поддръжката им – тема с продължение. След оглед по слушателски сигнал репортерът ни Мартин Николов потърси коментар и от Община Варна. В 8.10 часа ще чуем главния експерт „Енергоснабдяване на общински обекти и улично осветление“ Станчо Станев.

„За първи път у нас инвеститор предлага да подпомага сметките за ток на хиляди жители в две общини за период от 35 години“. С това рекламно заглавие фирмата “Добротич Уинд ” АД изпрати писмо до медиите, че има намерение да изгради вятърен парк “Добротич Уинд“ на територията на общините Ветрино и Вълчи дол, област Варна. Инвестиционното намерение на “Добротич Уинд” АД предвижда вятърен парк със 74 ветрогенератора. Ефекта от реализирането на този голям проект и обещанията на инвеститора за социални придобивки коментираме с предприемача и медиен коментатор Васил Василев, основател на някогашния Съюз на работодателите (днес КРИБ) в 8.40 часа.

В 9.20 часа репортаж по сигнал на жител на кв.Виница, където не може да се ремонтира улица заради имот, който не е отчужден. Проблем с давност от 1995 година.

По темата за пътната безопасност в 9.40 часа с Иван Николов, председател на Международната асоциация на пострадали при кататстрофи.

Възобновява се любителският театър в Балчик, набират се актьори. Местното читалище „Паисий Хилендарски 1870“ спечели финансиране от Национален фонд „Култура“ по програма за възстановяване и развитие на организациите в областта на любителското творчество – репортаж в 10.20 часа.


По публикацията работи: Мариела Димитрова
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 3 декември

Промените в Изборния кодекс ще коментират: - Александър Николов от „Български възход“ - Ивайло Мирчев - „Демократична България“ - Костадин Костадинов от „Възраждане“ - Румяна Дечева от Обществения съвет към ЦИК Очаквайте и интервю на Даниела Стойнова с бившия военен министър Тодор Тагарев за войната в Украйна и Русия на Путин...

публикувано на 03.12.22 в 08:15

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 2 декември със Светлана Вълкова

Георги Лозанов и Деян Донков коментират ситуацията в Народния театър Аниматорът Теодор Ушев за първия си игрален филм "φ1.618" Кавалджиите Николай Докторов и Данчо Радулов за документалната лента на Богдан Дарев "Кавал парк" „30 години по-късно“ - изложба на ученици от НУИ “Добри Христов”, разговор със заместник-директора..

публикувано на 02.12.22 в 12:20
Chart

#700 ТОП 20 (02.12-09.12.2022)

публикувано на 02.12.22 в 08:56

НОВИЯТ ДЕН на 2 декември с Мариела Димитрова

За Мондиала и рекламите за онлайн залагания между мачовете с Мария Брестничка от Национална мрежа за децата. От мрежата, обединяваща организации на родители от цяла България алармираха, че сме „свидетели на безпрецедентен рекламен натиск за залагания по време на Световното първенство по футбол, който създава огромни рискове пред децата“. Още..

публикувано на 02.12.22 в 06:05
Чаша чай край зимното море

НА СВЕТЛО на 1 декември с Валерия Василева

Съдбата на рейдовата кула на пристанище "Варна-Изток". Развитието на инфраструктурата в район „Аспарухово“ – интервю с кмета Ивайло Маринов. Репортерска проверка по сигнал на слушател за състоянието на междуселски път в община Аксаково. Варненският СК ,,Стрелба“ спечели 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала на държавния турнир в..

публикувано на 01.12.22 в 15:48

НОВИЯТ ДЕН на 1 декември с Иван Барбов

Първият ден на последния месец от годината идва със студено време и аромат на зима. Мъдрите хора обаче са казали, че лошо време няма – има само различни нюанси на хубавото време. На честотите на Радио Варна времето е винаги хубаво, затова и днес ви каним да "пуснете котва“ на познатите честоти във времето от 6.00 до 10.30 часа. С..

публикувано на 01.12.22 в 06:14

НА СВЕТЛО на 30 ноември с Валерия Василева

Различни видове инсулин, „Нурофен“ за най-малките, „Фраксипарин“ и популярни индийски добавки липсват в аптечната мрежа в морската столица, потвърди магистър-фармацевт за Радио Варна. Всичките 60 нови електрически автобуса вече са във Варна след като вчера по море пристигна втората пратка превозни средства. Как да гласуваме, с машина..

публикувано на 30.11.22 в 13:56