Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Пъзел парченца живот"-самостоятелна изложба на Светлана Йосифова-Михова

| обновено на 23.11.22 в 12:34

21 ноември, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа
Светлана Йосифова-Михова представя изложбата "Пъзел парченца живот"- колекция от живописни и графични творби. 

Светлана Йосифова-Михова е родена през 1972 г. в гр.Варна. Завършила ВТУ "СВ.св.Кирил и Методий" - гр. Велико Търново специалност ЖИВОПИС.

Нейни творби са притежание на частни колекционери в Германия, Кипър, Канада, Уругвай и България. С творбите си е участвала в благотворителни кампании и съвместни изложби организирани от културни и обществени институции. Работи в областта на живописта и приложните изкуства. Рисува върху коприна и стъкло. Има значителен принос в облагородяването на външни фасади на жилищни блокове, както и на вътрешни пространства в детски градини и училища, на територията на гр. Варна. 

Съосновател и ръководител на Сдружение за творческа дейност и интеграция "Арт-Визия" - Варна, от 2007 до този момент. Нейни възпитаници са носители на безброй престижни награди от конкурси за рисунка в България и чужбина, както и реализирали образованието си в престижни университети и училища. Създава условия за развитие и подпомагане на пораснали в "Арт-Визия" млади творци, чрез провеждането на самостоятелните им изложби. Работи в партньорства с музеи, галерии и образователни институции от град Варна и страната. Организира градски и национални пленери и уъркшопове за деца и младежи с изявени дарби, както и деца в неравностойно положение. Използва методите на арттерапията при деца и родители за успешно преодоляване на поведенчески реакции и проблеми. Редактор на учебник по изобразително изкуство за първи клас, както и учебни помагала.

Изложбата се реализира с любезното съдействие на Национален фонд „Култура“ към Министерството на Културата. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОМАЯ В СЪРЦЕТО ЛЕЙ - Песенно-поетичен спектакъл - представяне на книгата на Арсений Арсов

"Омая в сърцито лей" - Песенно-поетичен спектакъл - представяне на книгата на Арсений Арсов - "Театрален антракт" Режисьор Сия Папазова С участието на: Ирина Жекова (сопран) Арсений Арсов (тенор) Георги Петков (баритон) Гео Чобанов (бас) Красимир Щерев (цигулка) Клавирен съпровод Стефан Бояджиев Дариан Генков и Невена Пенкова - актьори..

публикувано на 05.12.22 в 12:25

Изложба "Какво е изкуството без визия" на Сдружение "Арт Визия"

17 декември, събота, Арт салон на Радио Варна, 17.00 часа В навечерието на Коледните празници, екипът на Сдружение за творческа дейност и интеграция "Арт Визия" Ви кани на изложба под наслов "Какво е изкуството без визия", с която отбелязва 15 години от създаването си. Изложбата включва живописни и графични творби създадени през последната година,..

публикувано на 01.12.22 в 14:05

Радио Варна отново организира конкурс за детска рисунка

За седма поредна година Радио Варна организира конкурс за детска зимна рисунка. Жури от варненски художници ще определи печелившите рисунки, а отличената на първо място картина ще е коледна картичка на Радио Варна. Конкурсът е насочен към деца и младежи на възраст от 6 до 16 год. Публиката ще определи и специалната награда „Най-харесвана..

обновено на 31.10.22 в 10:37

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Екипът на Радио Варна Ви пожелава здрава и успешна 2022 година. Щастливи сме да споделим с Вас, че Арт салонът на Радио Варна е отворен за посетители . Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и..

обновено на 24.01.22 в 10:41