Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как върви строителството на стадион "Варна"?

Въздушни снимки, направени с дрона "Морско око", показват как върви строителството на стадион "Варна". От кадрите е видно, че има напредък по изграждането на южната трибиуна. Изляти са основите и на северната.

Стадион "Варна" ще бъде завършен през 2022 година?

Припомняме, в плана за строителните дейности за 2021 година, се предвиждаше до края на същата година да бъде изградена официалната трибуна и по часовниковата стрелка да започне да се затваря обръчът около стадиона.

Снимки: Морско око


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме света Анна

На 9 декември православните християни честват зачатието на св. Анна – майка на Богородица, потомка на Аароновия род. Както е записано в житието на светите богоотци Йоаким и Анна, те дълги години нямали деца, въпреки своя праведен и скромен живот, а както е известно, в много древни култури това се приема за наказание свише и знак за натрупани..

публикувано на 09.12.22 в 06:52

Без ограничения за броя на студентите, които искат да отидат на бригада в САЩ

През следващата година няма да има ограничения на броя на българските студенти, които могат да се явят на интервю за J1 виза и да заминат на бригада в Съединените щати  по програмата "Работи и пътувай", съобщиха  от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ след среща в американското посолство у нас, проведена тази..

публикувано на 08.12.22 в 18:18
Общежитие ИУ-Варна

Няма да се вдигат наемите на студентските общежития

Няма да се вдигат наемите на студентските общежития. Това каза Доротея Николаева, заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети, навръх 8 декември. Припомняме, в морската столица средната цена на наема на студентските общежития е между 70 и 90 лева. Тя важи за Икономическия, Медицинския и Техническия университет. В..

обновено на 08.12.22 в 16:48

Да помогнем на Дани да сбъдне мечтите си

Въпреки крехката си възраст Дани преминава през множество изпитания. Още като бебе той се сблъсква със злокачествено онкологично заболяване, а когато е на 3г. и всичко лошо би трябвало да е вече зад гърба му, той отново е изправен пред битка за живот! Откриват му тумор на Вилмс, който бързо образува метастази в белия дроб. Лечението е тежко, мъчително и..

публикувано на 08.12.22 в 14:09

С кастинги избират наематели в София

Сега ще ви разкажа една съвсем истинска история. Тя ми беше споделена вчера от мой приятел, който наскоро отиде да работи в София и започна да си търси квартира там. Първото, с което се е сблъскал са многото фалшиви обяви, които са пълни със снимки на направо луксозни жилища и то на много приемлив наем. Хайде, да кажем, че това е нормално..

публикувано на 08.12.22 в 13:44

Морско училище отбеляза своя патронен празник

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза 113-годишнината от рождението на своя патрон.  Носителят на голямата награда от конкурса "Вапцарови дни" Алекс Алексиев изпълни "Песен за човека" на официалната церемония. Флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров-началник на училището, посочи, че и днес е валидно мнението на поета, че морската Алма Матер дава..

публикувано на 07.12.22 в 16:19

117 години навършва днес Специалното училище за незрящи във Варна

С тържествен концерт под наслов „Заедно“ Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна днес отбелязва своята 117-та годишнина от създаването си. На сцената на Фестивален и конгресен център се изявиха заедно настоящи и бивши възпитаници на училището. За първи път прозвуча и химнът на специализираното школо. Още..

публикувано на 07.12.22 в 14:40