Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Пееща Коледна Улица” ще радва малки и големи на площад „Независимост”

| обновено на 24.11.22 в 13:38

„Пееща Коледна Улица” ще радва варненци и гостите на града на 26-ти ноември, от 16:00 ч. до 19:00 ч., на площад „Независимост“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ при Община Варна. Инициативата се реализира с партньорството на вокална академия „Бънджи сингърс”. Младите таланти - възпитаници на вокалните педагози Атанаска Липчева, Мила Маврова, Павлинка Тодорова, ВА „Бънджи Сингърс”, както и деца от  танцовите формации „Стил Денс” и „Артистикс”, от гайдарска школа „Тракия” с художествен ръководител Никола Георгиев и индивидуални изпълнители, ще представят песни и танци на площада.

 На място ще има и специална кутия, в която деца и родители ще могат да пуснат своите съкровени писма-желания до Дядо Коледа. Най-интересните от тях ще бъдат съобщени по-късно в медийното пространство, казват организаторите.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лебедите отново долетяха във Варна (СНИМКИ)

И тази година във Варна долетяха красивите и изящни лебеди. По традиция те зимуват в района на Втора буна на варненския плаж. Белите птици идват от Северна Европа, където застудяването настъпва по-рано. Лебедите се радват на вниманието на варненци и гостите на..

обновено на 27.11.22 в 16:40

"Болница за плюшени мечета" отвори врати във Варна

Традиционната инициатива "Болница за плюшени мечета” на студентите от Медицинския университет във Варна, провела се в един от големите търговски центрове, предизвика голям интерес сред децата и родителите, които се наредиха на опашка с играчки, които трябва да бъдат "излекувани" от бъдещите лекари. Младите медици обясниха, че по този начин се..

публикувано на 27.11.22 в 16:12

Как да откажем покупка от онлайн магазин?

След по-интензивното пазаруване от кампаниите за Черния петък и по-късно за Коледа и Нова година много потребители ще поискат да се откажат от онлайн покупките си, защото не са ги харесали или са ги направили импулсивно и впоследствие са осъзнали, че не са им потребни. Експертите от „Ние, потребителите“ подготвиха образец на формуляр за отказ..

публикувано на 27.11.22 в 12:35

Къде са столетниците у нас и каква е тайната им за дълъг живот?

Движението, хубавата храна и спокойният живот са най-често посочваните предпоставки за дълъг живот от столетниците в България. Това установиха кореспондентите на БТА, които потърсиха отговори колко и къде са хората над 100-годишна възраст в различните райони на страната и каква е тайната на дълголетието им.  У нас има 325 души, достигнали..

публикувано на 27.11.22 в 11:35

Учените откриха връзката между електронните цигари и кариесите

Учени от Университета Тъфтс описаха влиянието на електронните цигари върху здравето на зъбите. Резултатите от изследването са представени в The Journal of the American Dental Association. Авторите подчертават, че тяхната работа е първата, която изследва връзката между електронните цигари с повишен риск от кариес. За целта са анализирани данни..

публикувано на 27.11.22 в 10:05
Ньойският договор

103 години от Ньойския договор

Ньойският договор е една от най-пагубните спогодби в цялата българска история. Договорът е подписан преди 103 години – на 27 ноември 1919 година. В края на Първата световна война българската държава е от страната на загубилите най-големия дотогава световен конфликт. Тя, както и останалите съюзници..

публикувано на 27.11.22 в 09:15

Благотворителен концерт в помощ на млад спортист организират в Добрич

Благотворителен концерт „Заедно за Емо“ ще се проведе тази неделя в спортна зала „Добротица“ в Добрич. Целта е набирането на средства за лечението на млад спортист, който е прикован в инвалидна количка вследствие на тежка автомобилна катастрофа. 22-годишният Емо претърпява катастрофа преди четири години, която го отвежда за 47 дни в Реанимация...

публикувано на 26.11.22 в 11:37