Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Андре Рийо в България (снимки)

27
Снимка: Невена Рикова

Кралят на валса Андре Рийо изправи на крака „Арена Армеец” снощи.


Световноизвестният диригент и цигулар и неговият оркестър „Йохан Щраус” отложиха концерта си, планиран преди година в България, заради извънредната епидемична обстановка.

„Музиката има лечебна сила”, смята Андре Рийо, когото публиката посрещна с много любов и благодарност.


Той от своя страна ги дари с великолепна музикална палитра, изпълнена с танци, смях и настроение.


Концертите на харизматичния Рийо доставят удоволствие за сетивата. Те са пищно и жизнерадостно съчетание от добре познати класически произведения и популярни мелодии, изпълнения на известни солисти от различни националности, изненади, фин хумор и неповторимото присъствие на музиканта.


С над 500 платинени награди, милиарди гледания в YouTube и повече от 3 700 000 последователи във Фейсбук, Андре Рийо е един от най-аплодираните, обичани и продавани артисти в света.

За да се потопите в атмосферата от концерта му на 29 ноември 2022 г. с София – разгледайте галерията от снимки, дело на фотографката Невена Рикова. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Слав Сливенов

Студенти от Варна разработват модел на космически хъб на Луната

По проект на НАСА до края на април двама студенти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна ще разработят модел на космически хъб на Луната, който ще послужи за отправна точка на полетите до Марс.  Антон Атанасов и Димитър Димитров са съответно втори и трети курс. Те са част от студентското космическо общество в училището, ръководено от..

публикувано на 06.02.23 в 17:35

Лесна работа: Коктейл след коктейл

Днес е много весел празник. Денят на бармана - ден, който коктейл след коктейл и наздравица след наздравица, по естествен път ни води към преддверието на следващия празник, посветен на виното и любовта. Не, не бих отнела от блясъка на дългоочакваните, красиви и романтични преживявания, които планирате или мечтаете да ви се случат на 14 февруари...

публикувано на 06.02.23 в 16:54

Детската линейка "Аз вярвам и помагам" - една мисия, която всички ние осъществихме

Първата за град Варна специализирана и изцяло оборудвана детска линейка ще бъде официално представена в дните 17, 18 и 19 февруари  от 10 до 19ч. пред входа на голям търговски център на бул. "Република" във Варна. Тя ще носи името на сдружението – инициатор на кампанията, "Аз Вярвам и Помагам", каза за Радио Варна Владислав Николов. " Детската..

публикувано на 06.02.23 в 09:19

Почитаме паметта на св. Фотий

Почитаме паметта на св. Фотий Православната църква почита паметта на св. Фотий на 6 февруари. Патриарх Фотий се е борил против изопачаванията на християнството и често влизал в разногласие с византийските императори. В зависимост от курса на тяхната политика той бил свалян и пак възстановяван на патриаршеския престол. С неговото име и ревностен..

публикувано на 06.02.23 в 06:10
Кафява мечка

Мечките от добричкия Център за защита на природата и животните - част от международно изследване

Мечките от Центъра за защита на природата и животните в Добрич са част от международно изследване. Екип от учени от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ са поставили и камери за дистанционно наблюдение на животните. Проектът се изпълнява от Биологически факултет, Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при Българската академия на..

публикувано на 05.02.23 в 13:49

Имен ден празнуват Агата, Агатия, Добрин и Добринка, Добри, Добра

На днешния ден Православната църква почита Света мъченица Агатия (Добра). При царуването на злочестивия Деций (царувал от 249 до 251 г.)и  по времето, когато за управител на Сицилия бил назначен от него Кинтиан, по всички страни била изпратена заповед да бъдат избивани всички християни. По това време в град Панорм (днес Палермо) живеела девица на име..

публикувано на 05.02.23 в 10:10

Проучване: Незадоволителното ниво на профилактиката на рака се дължи главно на ниската здравна култура на българина

Една четвърт от българите са провеждали профилактичен преглед или изследване, свързано с превенцията на онкологично заболяване. Закономерно профилактиката се увеличава с покачване на възрастта, когато човек започва да се интересува в по-голяма степен от здравето си. Прави впечатление, че при жителите на столицата, която предлага сравнително..

публикувано на 04.02.23 в 13:42