Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След дълъг дебат депутатите приеха и двата антикорупционни законопроекта

Снимка: БГНЕС

След 4-часово обсъждане депутатите приеха и двата антикорупционни законопроекта. Промените на "Продължаваме промяната", които разделят КПКОНПИ на две отделни комисии - за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, бяха приети със 138 гласа "за", 31 "против" и 14 "въздържал се".

Поправките на Министерския съвет, които създават 5-членна Комисия за противодействие на корупцията и длъжност "разследващ инспектор", бяха приети със 113 гласа "за", 3 "против" и 95 "въздържал се".










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна набира проекти по фонд „Култура“ до 12 май

Фонд „Култура“ към Община Варна обяви една сесия за набиране на проектни предложения. Срокът за кандидатстване е до 12 май, включително. Проектните предложения трябва да се реализират до 1 декември 2024 година. Кандидатстването става само по електронен път . Направления, по които се приемат проекти: Направление 1: Фестивали и конкурси Направление..

публикувано на 16.04.24 в 14:15

Акция "Контрабанда" на МВР и Агенция "Митници" по границите

МВР започна операция по границите на страната. Действията се осъществяват от служители от "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата,..

публикувано на 16.04.24 в 14:09

Демонтираха опасния билборд до спирката под ФК (СНИМКИ)

Демонтираха опасния билборд, поставен до спирката на подлеза на Фестивалния комплекс на бул. "Приморски" в посока ЖП гара. Сигналът беше подаден преди време от актрисата Цветана Манева и жърналиста Георги Тошев, а опасенията им бяха, че съоръжението не е стабилно и може да се стовари върху спирката при по-силен вятър. След сигнал и от редакцията на..

публикувано на 16.04.24 в 13:07

Седмица на правото в ИУ-Варна

В Деня на конституцията 16-ти април в Икономически университет – Варна можем да разгледаме изложбата "Архиви на правната мъдрост". Тя е част от традиционната Седмица на правото, която се провежда до 19 април 2024 г. Експозицията е организирана съвместно с катедра "Правни науки". Фокусът тази година е върху ролята на конституциите във..

публикувано на 16.04.24 в 12:30

Полицаи влизат в класните стаи във Варна преди абитуриентските балове

Инспектори от „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници. Служителите на реда обръщат сериозно внимание за тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на..

публикувано на 16.04.24 в 12:30

Не работят светофарите между бул. "Сливница" и улица "Георги Бенковски" във Варна

Не работят светофарите на кръстовището между бул. "Сливница" и улица "Георги Бенковски" в района на спирка "Нептун", видя репортер на Радио Варна. Изключени са светлинните сигнали и за пешеходци, и за шофьори. Няма регулировчик.  Движението е затруднено.  Шофирайте и пресичайте внимателно!

публикувано на 16.04.24 в 11:50

Състезание на доброволните формирования при бедствия и аварии предстои в Белослав

Областен преглед с доброволните формирования за действие при бедствия, аварии, пожари и извънредни ситуации, създадени към общинските центрове в област Варна, ще се проведе от 9 часа на 19 април, петък, в Белослав.  Прегледът ще се проведе под формата на състезание между доброволците в дисциплини, пряко свързани с пожарогасителната и спасителна..

публикувано на 16.04.24 в 11:20