Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Новият ден" на 24 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Варна, изгрев
Снимка: Д.Дончева

Увеличението на цените на два мобилни оператора доведе до обществено недоволство и множество жалби от граждани. Какво включва клаузата към договорите в такива случаи?

Сеч на дървета в района на варненската гимназия по дървообработване предизвика недоволство на жители в района. Защо се е наложила и ще има ли засаждане на дървета на съседни места в района на отсечените?

Топлото време подлъга цъфтежа на дървета и храсти през януари. Как ще им се отрази рязкото застудяване сега?

Увеличават се случаите на изгубени хора в планината. Какво припомнят планинските спасители?

Какви са проблемите в училище за деца със спина бифида и хидроцефалия и как платформата Multy-IN ще помогне те да бъдат преодоляни?

По какъв начин работата с конструктор подобрява мисленето, развива въображението, лекува липсата на търпение и подобрява сръчността и финната моторика?


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#707 ТОП 20 (27.01-24.02.2023)

публикувано на 27.01.23 в 17:15

В "Гравитация нула" на 27 януари

В предаването на Радио Варна за концентрирана култура "Гравитация нула" днес, 27 януари: -  Актьорът Михаил Мутафов; -   Кастинг във Варненската опера за световната премиера на мюзикъла „Калас и Онасис” по музика, сценарий и текст на Христос Папагеоргиу; -   14 години младежка фондация „Аморфа” – гост в студиото Мария..

публикувано на 27.01.23 в 13:16
Варна

"Новият ден" на 27 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Доколко хората с увреждания ще могат да кандидатстват за финансиране по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на хора с увреждания, за да подобрят живота си? Коментират Веселина Стоилова, омбудсман на хората с увреждания във Варна и Деница Димитрова, бивш депутат от НДСВ и един от създателите на Закона за интеграция..

публикувано на 27.01.23 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН на 26 януари с Иван Барбов

В ранните утринни часове на студения януарски четвъртък, когато денят още се разсънва, ако и вие още не сте се разсънили има няколко варианта да се ободрите. Като например да се покажете за няколко секунди на прозореца или да отпиете от чашата със силно ароматно кафе. А най-сигурният начин да се разсъните и ободрите, при това с усмивка, е ако..

публикувано на 26.01.23 в 06:33

"На светло" на 25 януари 2023 г. със Сияна Спиридонова

Многоетажна сграда може да се появи скоро под пътя за варненския квартал „Галата” в гориста местност. Затова сигнализира слушателка на Радио Варна. Вече е дадено разрешение за създаване на Подробен устройствен план, а на мястото са извършени и проучвателни дейности през миналата година. Какви са опасенията на хората и отговорът на институциите?..

публикувано на 25.01.23 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН на 25 януари с Иван Барбов

В деня, в който отбелязваме 165 години от първото звучене на световноизвестния „Сватбен марш“ на Менделсон, сутрешният екип на Радио Варна ви кани на едно приятно, не сватбено, а сутрешно радиопътешествие. Да поплуваме заедно в морето от интересни ефирни срещи със събеседници, репортажи, актуални новини и хубава музика. На борда ви..

публикувано на 25.01.23 в 06:35

НА СВЕТЛО във вторник, 24 януари

До месец и половина трябва да приключи изборът на фирма, която да постави зарядните станции за зареждане на електрически автобуси, а още толкова за изграждането им. Спазването на Закона за обществените поръчки забави този процес. Очаква се новите електрически автобуси да тръгнат по улиците на Варна през април-май, съобщи кметът Иван Портних в началото на..

публикувано на 24.01.23 в 14:20