Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На 9 февруари в Балчик специална покана за двойките, които се обичат

Мелницата и рибния пазар в Балчик
Снимка: Галена Ковчазова

По повод празника на виното и любовта – 14 февруари, в Балчик канят на една необичайна среща. „Каним двойките в Балчик и гости на града, които се обичат, на музикално-поетичен спектакъл „Подари си обич!“ – отправя покана организаторът на събитието Валентина Георгиева - диригент в Белия град.

„Да ти светне лампичката, че ако ти не подариш на себе си обич, няма как да я раздаваш нататък. Ние, които правим този спектакъл, ще се опитаме да запазим в тайна изпълнителите в него. Идеята ни е да провокираме хората да дойдат в залата. Да си подарят час и половина приятна емоция, да си спомнят колко много се обичат и защо са заедно. Да излязат от забързаността на ежедневието, битовизмите и тревогите, но и да не знаят кого ще слушат или гледат“ – споделя тя.

Спектакълът ще бъде на 9 февруари от 18,30 ч. в концертната зала на Мелницата в Балчик. „Очакваме да няма места в залата“ – надява се Георгиева.

Чуйте повече в репортажа на Албена Иванова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Награждават участниците от конкурса "Бабини ръчички-могат всичко"

Народно читалище "П. Р. Славейков 1928" - Варна ви кани на откриването на изложбата "БАБИНИ РЪЧИЧКИ - МОГАТ ВСИЧКО!" и награждаването на участничките в едноименния конкурс за ръчно изработени предмети. Днес от 16:30 часа в Галерия "Палитра" в читалището в район "Владислав Варненчик".  Целта на конкурса бе да предизвиква бабите да покажат..

публикувано на 27.01.23 в 10:40

"Министър на щастието" превзема Варна

Тя е най-смешната жена в България и превзема сцената, въоръжена с Ницше и Фройд, за да ни представи „Министър на щастието“. Обещава да ни потопи в смях и щастие със своя  stand-up blockbuster "Министър на щастието"  тази вечер във Варна.  Министърката на щастието се казва Олга Антонова и е от Варна, а в комедийния си спектакъл събира най-силните си..

публикувано на 26.01.23 в 15:16

Изложба събира рисунки от образователните занятия във Варненската галерия

На 30 януари 2023 г. от 16:00 ч. Градската художествена галерия на Варна представя изложба с рисунки от темата „Изграждане на пейзаж с молив“ част от образователния модул „Въведение в графиката“, организиран от Градската художествена галерия и Галерия за графично изкуство – Варна. Образователната тема „Изграждане на пейзаж с молив“ се реализира в..

публикувано на 26.01.23 в 14:58

Фотоизложба за Освобождението в Добрич

Фотоизложбата „И сложиха главите си за Отечеството” подреди Регионалния исторически музей в Добрич в сградата на Областната администрация.  Експозицията е посветена на 145-годишнината от Освобождението на Добрич от османско робство. На 27 табла са проследени хронологично борбите на добруджанските българи за свобода – от хайдушкото движение до..

публикувано на 26.01.23 в 13:53
Отдел

Старият грамофон разказва в библиотеката и детските градини във Варна

„Старият грамофон разказва“ е иницатива на отдел „Изкуство“ към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Започва през миналата година и се радва на популярност сред децата, защото е едно много по-различно за тях преживяване в съвременния информационен свят. В рамките на инициативата екип от отдел „Изкуство“ посещават различни..

публикувано на 26.01.23 в 10:14

Продадоха се над 70% от билетите за Малкович в Народния театър

Над 70% от билетите за гостуването на Джон Малкович в Народния театър бяха продадени в първите 2 часа от тяхното пускане. Дълги опашки се извиха пред театъра часове преди отварянето на двете каси. Огромният зрителски интерес към спектакъла „В самотата на памуковите полета“ с участието на холивудската звезда Джон Малкович и литовската актриса Ингеборга..

публикувано на 25.01.23 в 18:32

14 години Младежка фондация "Аморфа"

14 години отбелязва днес варненската младежка фондация „Аморфа”. Рожденият ден ще бъде отбелязан и с изложбата „Аморфа Академия 2022”. Снимките припомнят поредицата от културни инициативи, които кадетите на академията осъществиха в множество и различни по вид обществени и частни пространства, открити и закрити, в градовете Варна и София,..

публикувано на 25.01.23 в 13:46