Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

31-годишната жена е починала от побой

Резултатите от аутопсията на 31-годишната жена от Варна, убита и заровена в изоставена септична яма в двора на 39-годишния си приятел, задържан за престъплението, показват, че тя е починала от побой, с множество травми в областта на гръдния кош, причинили увреждане на белите дробове.

Мъжът отказва да даде показания-това съобщи на брифинг старши комисар Атанас Михов, директор на ОДП.

Жената е била подложена на домашно насилие, не е живеела постоянно с приятеля си, който е наркозависим.

Има съмнения, че тя също е приемала упойващи вещества.

Утре предстои да бъде гледана мярката за неотклонение „задържане под стража” спрямо мъжа.

Даниела Стойнова с подробностите:

По публикацията работи: Ваня Славова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как протича изборният ден във Варна и Добрич (обновява се)

В днешният изборен ден репортерите на Радио Варна са навсякъде в областите Варна и Добрич. Всичко, което уловим - в звуци, картини и впечатления, може да следите в реално време тук, както и в профила ни във  Facebook .  За изборите, гущерите и хората - една интерпретация от Дъглас Адамс АКФ: Рискови секции има в някои варненски училища, както и..

обновено на 02.04.23 в 11:03

Няколко минути от вота за 49-тия парламент в НУ "Васил Левски" (фотогалерия)

"Гласувам, за да имам заплата" - така коментират част от избирателите в НУ "Васил Левски" поредният вот в рамките на последните две години. Три са избирателните секции в учебното заведение, в което гласът си дават около 70 процента от хората от малцинствата с регистрация в район "Аспарухово". Малко са тези, които се престрашават да коментират...

обновено на 02.04.23 в 11:02

Как гласуваме на 2 април (ВИДЕО)

Централната избирателна комисия отново помести обучителни видеа, свързани с предстоящите избори за народни представители. На 2 април може да гласувате с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване, ако в секцията има машина. Избирате само единия вариант. Вижте видеото, предоставено от ЦИК:

обновено на 02.04.23 в 10:09

Демонстрация на системата за видеонаблюдение на изборите (ВИДЕО)

Министерството на електронното управление демонстрира днес системата за видеонаблюдение и видеозаснемане при броене на бюлетините след 2 април. След края на изборния ден процедурите ще бъдат излъчвани на специален сайт, който вече е активен, каза Ивайло Филипов - изпълнителен директор на "Информационно обслужване".  С търсачка в..

обновено на 02.04.23 в 09:52

Какво представлява един екзитпол

Екзитполът е най-голямото предизвикателство за всяка една социологическа агенция заради мащаба на изследването и времето, в което трябва да се осъществи. Той се прави само и единствено на територията на страната. В изборния ден всяка една агенция разполага с мрежа..

обновено на 02.04.23 в 08:36

Телефони за избиратели със затруднения в придвижването до урните

38 избирателни секции са подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването във Варна. За превоз на избиратели с увредено зрение или със затруднение в придвижването от "Градски транспорт" ЕАД са осигурени микробуси. Диспечерски екип и днес приема заявки на телефони: 052/500 652 и 0889/409 221.

публикувано на 02.04.23 в 06:56
Илюстрация: Георги Цветков

Над 400 хиляди са избирателите във Варненско

На   предсрочни те парламентарни избори във Варненско отварят 653 секционни комисии. За всички са доставени 406 000 хартиени бюлетини. По една машина за гласуване ще има в 542 от тях. Избирателите в региона са малко над 400 хиляди души.   643 са устройствата за видеонаблюдение в избирателните секции на територията на област Варна. Те..

публикувано на 02.04.23 в 06:51